radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00-20:00
Home Comarcal Blanes acollirà el primer Campionat Special de Vela inclusiva

Blanes acollirà el primer Campionat Special de Vela inclusiva

Comarcal Esports

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 507 0

D’aquí a menys d’un mes, Blanes serà protagonista en el camp de la vela amb la celebració d’un nou esdeveniment.

Es tracta de la primera edició del Campionat Special de Vela, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual, que se celebrarà el cap de setmana del 14 i 15 d’abril a Blanes.

La competició està organitzada per la Federació Catalana de Vela juntament amb el suport de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb discapacitat intel·lectual-ACELL i la col·laboració del Club de Vela Blanes, que justament està aquests dies de celebració del seu 75è aniversari.

En declaracions a aquesta emissora, Marina Gómez, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb discapacitat intel·lectual-ACELL, ha explicat que el que busca l’organisme és permetre la inclusió de les persones que acull a la pràctica de l’esport, a través de la seva participació en campionats organitzats per altres federacions.

De fet, la Federació ACELL ja fa deu anys que organitza el Campionat de Vela adreçat a persones amb discapacitat, i el que s’ha aconseguit ara és que aquesta pràctica s’inclogui dins del circuit de la Federació Catalana de Vela.

Gómez explica que la Federació ha passat a cobrir 16 esports dels 14 als que ja donava cobertura. Una ampliació que, segons la presidenta, es deu a les necessitats i demandes dels socis.

Precisament, tal i com destaca, el principal objectiu de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb discapacitat intel·lectual-ACELL és millorar la qualitat de vida d’aquestes persones a través de l’esport.

El Campionat es disputarà el 14 i 15 d’abril, coincidint amb els actes de celebració del 75è aniversari del Club Vela Blanes, que a finals del mateix abril organitza també la Copa d’Espanya classe Europe de Vela, que tindrà lloc fins a principis de maig.

 

Foto: gironanoticies.com