radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Política EUiA Palafolls també se suma al rebuig als exlegionaris

EUiA Palafolls també se suma al rebuig als exlegionaris

Política Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1080 0

Un moment de la processó amb els legionaris al fons (2016)

El grup d’EUiA Palafolls, un dels integrants de l’equip de govern palafollenc, s’ha sumat al manifest la Plataforma Palafolls Antifeixista per rebutjar la presència dels exlegionaris a la processó de Setmana Santa de la setmana vinent.

El grup se suma així a les reivindicacions de la plataforma, de la qual tamb´ñe formen part conjuntament amb altres formacions polítiques i entitats de la zona, i on es lamenta la presència del grup paramilitar al municipi.

El regidor d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Juan Andrés Osorio, ha explicat a aquesta emissora que l’assemblea del partit sempre s’ha posicionat en contra de la presència d’aquest tipus de grups, i ha remarcat que el partit sempre denunciarà i lluitarà contra el feixisme. A la vegada, Osorio també aclareix que en cap cas són contraris a la processó religiosa.

A la vegada, el regidor palafollenc lamenta que en l’època actual encara hi segueixin havent manifestacions d¡aquest tipus, i al mateix temps ha volgut aclarir que la competència per legalitzar o no una manifestació no recau en el consistori, sinó que és del Govern central qui ho ha d’autoritzar.

Osorio considera que el Govern espanyol no tipifica aquest tipus d’actes com a “feixistes”, i que per tant no té cap interès en prohibir-los, tot i que ja ha dit que s’intentarà arribar fins a esferes més altes per aconseguir que s’acabi amb aquest tipus d’actes.

 

Foto: Plataforma Palafolls Antifeixista