radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Societat Anuncien protestes contra la presència dels exlegionaris a la processó de St Lluís

Anuncien protestes contra la presència dels exlegionaris a la processó de St Lluís

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 3416 0

La Plataforma Palafolls Antifeixista, una entitat que agrupa diferents col·lectius polítics de Palafolls i de la rodalia, ha lamentat que enguany l’únic municipi català on desfilaran els exlegionaris acompanyant una processó serà al nostre poble.

Enguany és la quarta vegada que la Confraria de Sta. Maria i Sant Lluís de Palafolls convida a “La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona” a processar pels carrers de St Lluís.

Tot i que defensa la processó religiosa, la Plataforma, en la que entre d’altres hi ha els partits locals d’ERC, Podem i PDeCAT i també el CDR i l’ANC local, considera que la presència dels exmilitars és una excusa per fer “apologia del feixisme i del militarisme”.

Per tot plegat aquesta entitat no entén perquè l’Ajuntament es manté de braços plegats i no prohibeix aquesta desfilada prevista pel dijous Sant.

Segons Mar Vilar, membre de la Plataforma, l’alcalde podria prohibir als legionaris amb un decret i li recorda a Agustí , que fa uns mesos es va aprovar una moció al ple de l’Ajuntament que vetava la presència dels exmilitars al nostre municipi.

La Plataforma ja ha anunciat accions de protesta davant la presència dels exmilitars. Dissabte a la tarda es farà una protesta davant de l’Ajuntament on es preveu fer ponències amb les que es vol explicar perquè s’està en contra de la desfilada paramilitar dels exlegionaris.

Unes accions de protesta que no es quedaran aquí i ja anuncien que el mateix dia de la processó de Sant Lluís estan preparant altres accions per mostrar el rebuig a la processó amb simbologia militar.

A banda d’alguns partits locals i de les entitats independentistes del nostre municipi, hi ha una 10a més de partits i sindicats que han donat suport a la Plataforma Palafolls Antifeixista. Així hi ha partits com la CUP de Malgrat o Blanes, L’ANC de Mlagrat ola CNT de Pineda o la CGT del Maresme entre