radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimarts, 19:30 -20:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimecres, 00:00-01:00
Home Comarcal S’incrementen els accidents laborals al Maresme per quart any consecutiu

S’incrementen els accidents laborals al Maresme per quart any consecutiu

Comarcal

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 409 0

Aquest 2017, el registre d’accidents laborals a la comarca del Maresme ha tornat a mostrar un increment. És la quarta vegada consecutiva en els darrers 4 anys que succeeix aquesta pujada, i afecta en tots els pronòstics de gravetat.

Destaca el cas dels accidents mortals, on l’augment percentual ha estat més notable, ja que en el darrer any 3 treballadors van perdre la vida per conseqüència d’un accident laboral a la nostra comarca.

Segons les dades del Consell Comarcal del Maresme, l’any 2017 es van comunicar un total de 3.633 accidents de caràcter laboral. Són 310 més que l’any anterior.

En la gran majoria dels casos es tracta de sinistres amb pronòstic lleu –en total 3.607-, mentre que 23 van ser ser de caràcter greu i 3 més van resultar mortals.

El sector on més accidents laborals, segons l’índex d’incidència laboral, es van registrar va ser al sector primari, on d’entre 100.000 afiliats van patir un accident gairebé la meitat d’aquests, concretament més de 48.000. El segueix el sector de la construcció, on es van registrar 10.000 accidents per cada 100.000 treballadors i la indústria, on l’índex es va establir en 4.300 accidents, i el sector serveis, amb poc més de 3.100 accidents.

Segons les dades del Consell Comarcal, pràcticament 2 de cada 3 treballadors accidentat són homes, un 65%, davant del 35% que són dones.

Aquest 2017 ha estat el quart any consecutiu en què els accidents a la comarca han pujat. Ho han fet més d’un 9% respecte el 2016.

Si s’observen les dades de fa dos anys, els accidents registrats l’últim any han pujat encara més, concretament fins el 21%. Una sinistralitat que ha acabat pujant fins gairebé un 40% respecte fa només 4 anys.