radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Política Crítica al govern blanenc per la gestió de la vaga feminista

Crítica al govern blanenc per la gestió de la vaga feminista

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 548 0

A través d’un comunicat, els grups d’ERC, ICV-EUiA i Batega per Blanes han expressat el seu malestar per la gestió del govern blanenc amb la vaga feminista del passat dijous 8 de març.

Segons exposen els grups a l’oposició, l’equip de govern hauria incomplert diversos compromisos amb el seu paper a la jornada de vaga. Els partits consideren, per una banda, que no va promoure suficientment que les treballadores i treballadors de l’Ajuntament se sumessin a les protestes.

Els partits consideren insuficient la difusió de la informació sobre la jornada. En aquest sentit, critiquen que el govern socialista anunciés només un dia abans de la jornada de vaga que s’hi adheria, i que en les informacions sobre les activitats d’aquell dia no es mencionés que es tractava d’una “jornada reivindicativa al voltant de la vaga feminista”.

Per altra banda, l’oposició blanenca també ha criticat el fet que s’hagi decidit descomptar de la nòmina dels treballadors municipals el temps destinat a la vaga, ja que creuen que és incoherent tenint en compte que l’Ajuntament va adherir-se formalment a la vaga.

En el comunicat, els grups també retreuen al govern que no s’impulsés un grup de treball previ amb els grups polítics i entitats feministes de Blanes per treballar conjuntament amb accions basades en les reivindicacions de la vaga.

ERC, ICV-EUiA i Batega consideren que l’Ajuntament mostra una manca de voluntat política i també de sensibilitat al voltant de les dones i les discriminacions que pateixen.

Segons exposen els grups, l’equip de govern no té interès a l’hora d’afrontar de forma “clara i decidida” els plans d’igualtat. En aquest sentit, creuen que el govern blanenc es limita a fer allò “políticament correcte”, quan el seu paper hauria de ser el de fer “el màxim esforç per donar sortida als problemes socials”.

 

Foto: Ajuntament de Blanes