radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Economia Palafolls lidera el descens de l’atur de l’Alt Maresme

Palafolls lidera el descens de l’atur de l’Alt Maresme

Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 541 0

Durant el febrer s’ha reduït el nombre de desocupats al nostre poble. Ara com ara hi ha 599 persones en recerca de feina al nostre poble, són 26 menys de les que hi havia a finals de gener. Aquesta baixada del 4.2% és la més pronunciada dels pobles propers tant en nombre absolut com percentual.

Aquesta reducció contraresta la gran apujada viscuda a l’inici d’aquest any. Al gener l’atur s’enfilava amb una 30a de persones més, que ara s’aconsegueix reduir en part. De fet és el millor mes de febrer des de l’esclat de la crisi i actualment hi ha una 50a de persones menys a l’atur que fa just un any.

La taxa d’atur a Palafolls es situa ara al 14.7%, un punt per sobre de la mitjana comarcal.

Al nostre voltant, en general, l’atur s’ha reduït però testimonialment.

És el cas de Pineda, on hi ha 3 aturats menys, o de Sta. Susanna  amb una reducció de 4 aturats.  Més destacada és la reducció de Tordera amb 23 persones menys a l’atur. Malgrat, per la seva banda apuja els seus desocupats per només amb una persona.

A banda de liderar la baixada de l’atur, el nostre poble és el que té una taxa d’aturats més baixa de la zona nord.  Pineda és qui té una taxa més alta  de desocupats. 1 de cada 5 pinedencs està a la recerca de feina. Sta Susanna el segueix amb prop d’un 20% d’aturats. Tordera està en un 17.5 i Malgrat amb un 16.7.

Tots els pobles de la zona, doncs, estan per sobre de la mitjana comarcal.