radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Home Societat Exposició sobre la mobilitat internacional per a joves

Exposició sobre la mobilitat internacional per a joves

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 521 0

El Servei està impulsat per 24 ajuntaments i coordinat pel Consell Comarcal. El seu objectiu és assessorar i orientar els i les joves que volen fer estades a l’estranger. El Servei ha  organitzat la mostra  itinerant “Reptes: Joves del Maresme en els règims de mobilitat”, que fins divendres es pot visitar a l local jove de Can Batlle.

La passada setmana es van iniciar les visites de grups d’estudiants de l’Institut de la Font del Ferro per tal que coneguin aquest servei.

L’exposició conté 8 plafons on s’explica la història de diferents participants joves que han viatjat ja sigui per participar en ONGs, realitzar voluntariats, pràctiques de feina, turisme alternatiu o intercanvis internacionals. Ho explica l’Albert Muñoz, tècnic de joventtut de PLF.

El Servei de mobilitat per a joves té 4 blocs temàtics per a joves que volen marxar a l’estranger. Així informa i orienta sobre el voluntariat, els estudis, la feina i el turisme alternatiu.

El de voluntariat és el que ha despertat en principi més interès. El 57% de les peticions d’informació han estat relacionades amb aquest àmbit. Els joves hi veuen una oportunitat de fer una estada curta o llarga després del estudis per millorar l’idioma estranger, fer currículum i adquirir competències. Són els majors de 25 anys els qui requereixen informació sobre la inserció laboral en el mercat estranger per fer les seves primeres estades de feina a fora.

Segons Muñoz són molts els joves que volen marxar i el servei els orienta sobre com posar en pràctica aquesta estada a l’estranger.

El Servei de mobilitat internacional jove del Maresme està descentralitzat i presta assessories presencials en 5 punts de la comarca: Mataró, Malgrat de Mar, El Masnou, Pineda de Mar i Vilassar de Mar.

 

Foto: Local Jove Can Batlle