radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal S’obre finalment el tram del camí de ronda de Blanes tancat des de feia més de 10 anys

S’obre finalment el tram del camí de ronda de Blanes tancat des de feia més de 10 anys

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 298 0

Des d’aquest dilluns, Blanes torna a comptar amb un dels seus trams del camí de ronda que, des de feia gairebé 11 anys, estava tancat al públic per falta de seguretat.

Es tracta del tram nord del camí entre Blanes i Lloret, on s’havien dut a terme obres de rehabilitació per tal de fer-lo accessible al públic fins a finals d’aquest passat 2017, i tot feia indicar que es podria reobrir abans de les festes de Nadal.

Una esllavissada de roques va impossibilitar que finalment s’obrís per festes i va obligar a allargar-hi els treballs, per tal de poder retirar les roques que s’havien desprès i arreglar els desperfectes.

Finalment, però, l’esperada obertura del camí ha estat una realitat avui dilluns, amb un acte amb diverses autoritats.

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el director del Servei de Costes a Girona, Jordi Planella, han estat els encarregats d’obrir la porta que des del 2007 havia mantingut tallat aquest tram de camí de ronda.

Coincidint amb aquesta reobertura d’aquests 250 metres de camí, i tenint en compte l’expectació popular que havia generat el seu tancament, l’Ajuntament ha anunciat dues activitats relacionades amb aquest indret del municipi.

Per una banda, de cara a aquest proper diumenge 18 s’ha organitzat una visita guiada amb l’historiador blanenc i arxiver municipal Aitor Roger, que acompanyarà als visitants a través d’un passeig literari sobre la Cala Bona i el seu entorn.

Per assistir a la visita, que està limitada a 25 places i té caràcter gratuït, cal inscriure’s prèviament trucant a l’Arxiu Municipal de Blanes.

Per altra banda, el mateix dia de la visita, diumenge, es posarà en marxa un concurs d’instagramers, que s’allargarà fins el divendres 6 d’abril.

Durant aquestes properes setmanes, s’aniran recollint les imatges que els usuaris pengin amb l’etiqueta #camiderondablanes, de les quals se’n triaran finalment 3. Els autors de les fotografies premiades rebran cadascun un lot de productes gastronòmics del municipi.

La recuperació d’aquest tram del camí de ronda ha tingut un cost de 250 Mil euros, amb aportacions de les diverses administracions locals, nacionals i estatals.

El camí de ronda es completarà abans d’aquest proper estiu amb el nou accés a la Cala Bona que s’està construint des de fa aproximadament un mes, i que inclourà un nou mirador al mar.