radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Comarcal El Consell Comarcal del Maresme celebra 30 anys

El Consell Comarcal del Maresme celebra 30 anys

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 391 0

El 4 d’abril de 1987 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei perquè es creessin els consells comarcals, uns organismes que es posarien en marxa un any més tard. El del Maresme va ser constituït el 9 de març de 1988, ara just fa 30 anys.

Coincidint amb aquest aniversari, des del Consell Comarcal del Maresme s’han organitzat diversos espais de reflexió i debat amb l’objectiu d’avançar territorialment i socialment cap a un territori més sostenible i amb més cohesió entre administracions.

Avui dimarts s’ha donat el tret de sortida als actes de celebració d’aquests tres dècades amb un repàs a la transformació del Consell, que segons el seu president Miquel Àngel Martínez, s’ha convertit en una “administració de primer nivell”.

Des de l’organisme destaquen que tot i que els principals usuaris siguin els ajuntaments, darrerament s’han incrementat els serveis d’atenció directa als ciutadans.

Segons dades del CCM, actualment aquest consell presta 58 serveis tècnics de promoció econòmica, benestar social, cultura, consum, salut pública, medi ambient, assistència als municipis i promoció de la comarca.

Les activitats per celenrar els 30 anys de funcionament de l’ens volen servir per posar damunt la taula els principals reptes que té el Maresme a l’hora de revaloritzar-se com a territori tant per viure-hi com per a invertir-hi.

Es vol fer a través de jornades a l’entorn dels efectes del canvi climàtic, la lluita contra les diferents pobreses socials, els canvis per convertir el Maresme en un territori econòmicament punter i l’establiment d’un sistema administratiu col·laboratiu per guanyar eficàcia en el servei que donen les administracions.

A banda d’aquests actes, està previst també programar altres activitats relacionades amb la igualtat i la convivència. La primera d’aquestes activitats es durà a terme aquest mateix divendres, a través de la tertúlia “Dona i política. La veu de les alcaldesses del Maresme”, que segons el Consell Comarcal ha de servir per visibilitzar les aportacions de les dones a la política local.