radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

SendesDivendres, 14:30-15:00
Home Policial - Judicial Campanya sancionadora contra les distraccions al volant

Campanya sancionadora contra les distraccions al volant

COMPARTEIX-HO
, / 421 0

El Servei Català de Trànsit impulsa tota aquesta setmana una nova campanya contra les distraccions durant la conducció en les carreteres i vies urbanes catalanes, i destaca que es tracta del primer factor concurrent dels accidents.

La Policia Local de Palafolls s’ha adherit a la campanya i fins aquest diumenge, els agents del cos faran vigilància i controls per detectar les desatencions en la circulació, sobretot les relacionades amb la manipulació del telèfon mòbil i l’ús de dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió, i reproductors de vídeo o DVD dins els vehicles.

rere el 30% dels accidents mortals hi ha distraccions al volant”

Trànsit assegura que les distraccions durant la conducció, les més habituals per ús del telèfon, estan tenint “conseqüències tràgiques” i que la seva incidència en l’accidentalitat amb víctimes de 2017 va ser de prop del 30%.

L’any passat es van realitzar dues campanyes específiques contra les distraccions i l’ús del mòbil a Catalunya, que es van saldar amb més de 6500 denúncies.

El SCT recorda que, segons el Reglament general de circulació, l’ús de telèfons o altres sistemes de comunicació que requereixin la intervenció manual, així com l’ús d’auriculars, és una infracció greu que es castiga amb multa de 200 euros i la retirada de tres punts del carnet.