radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Divendres, 13:00-13:20
Home Cultura 3 palafollenques aconsegueixen el primer premi del Concurs Nacional de Dansa Anaprode

3 palafollenques aconsegueixen el primer premi del Concurs Nacional de Dansa Anaprode

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 608 0

L’Escola de Dansa Municipal de Palafolls va participar amb èxit aquest passat cap de setmana al Concurs Nacional de Dansa Anaprode, celebrat a Mollerussa.

Les palafollenques Jana Casadevall, Mariona Anaya i Carla Jiménez, que formaven trio conjuntament, van obtenir el primer premi a la categoria 1, adreçada a participants d’entre 10 i 12 anys.

No només aquestes tres participants van obtenir bons resultats al concurs, ja que també van quedar en bona posició Hugo Ruiz, amb un segon lloc a la categoria Preparatori –de 8 a 10 anys- i el duo format per Clàudia Vallès i Inés Méndez, que amb la seva coreografia van quedar en tercera posició a la categoria 2 –de 12 a 14 anys.

Tots ells competien dins de les modalitats de dansa contemporània i fusió.

Es tracta d’un certamen classificatori previ que es fa en diverses zones de l’Estat, i on es classifiquen els participants per la final que s’ha de celebrar el primer cap de setmana de maig a Tarragona. Aquest certamen inclou diversos tipus de dansa, com el flamenc, la fusió, el ballet clàssic, el contemporani i el hip-hop.

Ho explica Raquel Horta, coordinadora de l’escola de Dansa de Palafolls.

Segons ha explicat Horta, la dansa i la música dels participants al concurs en la categoria de contemporània i fusió la podia triar la mateixa escola i es treballava prèviament. Per altra banda, la coordinadora també ha explicat que es tracta d’un concurs de caràcter amateur.

El Concurs Nacional de Dansa Anaprode va reunir a Mollerussa més de 700 alumnes provinents de 41 escoles de dansa catalanes, d’entre 8 i 25 anys, i rep el suport de la Confederació Nacional de Dansa de França.