radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimarts, 19:30 -20:00

i després

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 20:00-21:00
La Confraria de Palafolls mantindrà els legionaris a la processó d’enguany
, / 2000 0 0

La Confraria de Palafolls mantindrà els legionaris a la processó d’enguany

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » La Confraria de Palafolls mantindrà els legionaris a la processó d’enguany

Així ho han fet saber a través d’una carta a l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, després de les propostes que havien rebut de cara a la processó de setmana santa d’enguany i que incloïen l’absència dels exlegionaris.

Segons ha explicat a aquesta emissora Tomás Perezagua, membre de la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria, la carta tenia intenció de comunicar al consistori que tot ja està preparat i que, un mes abans de la celebració de la processió era impossible fer canvis.

Així, de cara a la processó d’aquest any, hi continuarà havent la presència dels exlegionaris a l’esdeveniment, que com cada any portaran el Crist de la Bona Mort.

Malgrat tot, segons explica Perezagua, a la carta també es comunica a l’equip de govern que des de la confraria estan oberts a canvis de cara ja a l’any que ve, com seria el canvi de la desfilada dels legionaris per una banda de música.

Des de la confraria consideren que la presència del grup paramilitar no ha causat mai cap aldarull al barri, sinó que han ajudat a portar més públic a la processó de Setmana Santa.

En aquest sentit, Perezagua assegura que si mai hi hagués algun conflicte al barri com a resultat de la presència dels exlegionaris a la processó, des de la mateixa confraria es prendria la decisió de no convidar-los més.

Tot i així, des de l’entitat destaquen que dur a terme la processó té un cost econòmic, i que han pogut organitzar-la tots aquests anys gràcies a les aportacions econòmiques dels comerços. Segons Perezagua, gràcies a la presència dels exlegionaris i la gent que porten, els establiments han fet calaix.

La processó d’enguany es durà a terme el proper 29 de març, Dijous Sant, i una de les novetats serà el canvi d’horari. Aquest cop, la processó començarà a les 8 del vespre.