radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Comarcal El voluntariat atrau el 57% dels joves assessorats pel Servei de Mobilitat Internacional del Maresme

El voluntariat atrau el 57% dels joves assessorats pel Servei de Mobilitat Internacional del Maresme

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 526 0

Aquesta és una de les conclusions que s’extreuen de les visites que va rebre durant el passat 2017 aquest servei, impulsat pels ajuntament del Maresme  i el Consell Comarcal, i on més de la meitat de les visites dels joves per assessorar-se tenen com a principal motivació qüestions relacionades amb el voluntariat.

De fet, tal i com informa el mateix Consell Comarcal, aquest Servei de Mobilitat Internacional ha experimentat un important creixement tant pel que fa a les assessories presencials, que s’han doblat respecte a altres anys, com també respecte a la participació en els diferents tallers que s’han programat.

El volum més important de joves que demana informació i assessorament per fer una estada a l’estranger es situa actualment en la franja que va dels 16 als 25 anys d’edat. El 28% té estudis universitaris; el 25% ha acabat batxillerat; el 23% té estudis d’ESO; el 22% ha fet cicles de formació i el 2% acredita només estudis primaris. Pel que fa a la distribució per sexes, hi ha més presència de dones., ja que percentualment representen el 65% del total d’usuaris que acull aquest Servei.

El Servei de Mobilitat internacional jove del Maresme és entitat oficial d’enviament de voluntaris a través del programa Erasmus +, impulsat per la Unió Europea. En aquests programes de voluntariat, els i les joves poden fer una estada curta durant les vacances, o bé un projecte més llarg, després del estudis, per millorar l’idioma estranger, fer currículum, adquirir competències transversals i interculturals, o aconseguir contactes en una primera arribada en un país estranger.

En el cas dels majors de 25 anys, la situació és diferent. En aquest cas, l’interès de les consultes se centra en major mesura en al món laboral. L’aspiració de marxar a l’estranger per trobar una feina ha estat el 20% del total de les motivació per marxar, i els estudis representen el 8%.

Només un 1% s’ha interessat per conèixer les ofertes de turisme alternatiu; el 3% ha demanat informació sobre la tramitació a l’hora de viatjar i el 10% ha demanat informació específica d’un país determinat.

Els països anglosaxons són els més sol·licitats, però també s’ha notat un increment de la demanda sobre Alemanya i Noruega.

El Servei de mobilitat internacional jove del Maresme dóna assessorament presencial en 5 punts de la comarca, concretament a Malgrat de Mar, Mataró, El Masnou, Pineda de Mar i Vilassar de Mar.