radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Societat L’Ajuntament de Palafolls dóna suport a la vaga feminista de demà

L’Ajuntament de Palafolls dóna suport a la vaga feminista de demà

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 663 0

Demà és 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, i a banda de les habituals reivindicacions demà hi ha convocada una jornada de vaga feminista perquè, a banda de ser una aturada laboral i estudiantil, també fa una crida de vaga en d’altres dimensions com les cures, el treball domèstic i el consum, on sovint són les dones qui realitzen majoritàriament aquestes tasques.

L’Ajuntament de Palafolls ja ha anunciat que dóna suport a aquesta convocatòria i que se suma a les concentracions que hi ha previstes de cara a demà, quan a les 12 del migdia es farà la lectura del manifest a les portes del consistori.

L’equip de govern ha explicitat el seu suport sumant-se a la vaga de consum, de cures i a la vaga d’estudiants de demà dijous, així com també defensant una pujada dels salaris i de les pensions, també del salari mínim interprofessional.

Ho ha explicat a aquesta emissora l’alcaldessa accidental de Palafolls, Dolors Agüera.

L’Ajuntament també fa una reclamació per elaborar plans d’igualtat obligatoris en totes les empreses, com a veritable eina per garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, i per evitar la bretxa salarial i els assetjaments sexuals.

Des del govern palafollenc es demana compromís amb la lluoita contra la precarietat social i laboral i també contra la violència masclista, reclamant la posada en marxa del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i la seva dotació pressupostària.

En aquest sentit, Agüera ha destacat que es volen impulsar mocions per poder avançar en tots aquests àmbits.

La vaga feminista convocada per demà dijous 8 de març té el suport dels sindicats, però amb algunes diferències en la durada. CNT, CGT, la Intersindical, COS, el sindicat educatiu USTEC, entre d’altres sindicats, s’han adherit i han convocat la vaga durant tot el dia, mentre que els sindicats majoritaris de CCOO i UGT convoquen només a una aturada parcial d’un parell d’hores per torn.

En aquest sentit, Agüera ha explicat que els propis treballadors i treballadores del consistori palafollenc tenen l’opció de triar a quina convocatòria es volen afegir.