radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » Les obres de Ciutat Jardí acabaran a finals de mes

Les obres de Ciutat Jardí acabaran a finals de mes

Mobilitat Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 638 0

Aquest és el termini que ha donat el govern municipal per acabar el projecte de reurbanització dels carrers de Ciutat Jardí. L’estiu del 2016 començaven aquestes obres que havien de reasfaltar un total de 21 km de carrers amb afectacions a fins a 700 veïns

Les obres, que en un primer moment havien de durar un any, s’han desenvolupat, no sense polèmica, en aquests prop de dos anys i es preveu que s’acabin a data 31 de març. Tot i aquesta finalització, i després d’haver detectat algunes deficiències en l’execució del projecte, les obres continuaran per acabar de perfeccionar els treballs, ja que hi ha punts a millorar. Ho explica el regidor d’urbanisme, Josep Rueda.

Aquesta reurbanització ha permès reasfaltar tots els carrers de Ciutat Jardí, s’han retocat les voreres i s’ha aprofitat per millorar l’enllumenat. Tot aquest projecte s’ha enfilat fins els 3 milions d’€ que han finançat els veïns a través de contribucions especials, ja que la urbanització és una entitat privada i no és encara considerada com a trama urbana. Això implica que són els veíns els que han de condicionar els serveis per poder ser recepcionada per l’Ajuntament.

Actualment ja s’ha recaptat el 76% d’aquests 3 milions, ja que hi ha impagaments i veïns que han fraccionat la seva quota.

Amb els mesos s’ha hagut de fer millores al projecte com ara augmentar el gruix d’asfalt en alguns carrers, fer una rasa per l’enllumenat o 12 punts de recollida de pluvials.

Sigui com sigui, s’ha hagut de multar a l’empresa executora amb fins a 21 mil€ per diferents errors o omissions. Uns diners que es reinvertiran a la urbanització.

ERC considera que el projecte actual és insuficient i poc eficient a les necessitats de la urbanització i que, en alguns sectors, s’havia parlat de la necessitat d’invertir entre 6 i 12 milions d’€ per poder condicionar Ciutat Jardí. Francesc Alemany parla de projecte de mínims i que l’empresa ha jugat per rebaixar els preus.

ERC, que va acusar al govern de falta de gestió en aquesta zona del poble, recorda que caldrà invertir més diners a Ciutat Jardí properament per enllestir la urbanització. El govern va explicar que Ciutat Jardí serà recepcionada i que si cal fer noves obres, es faran amb l’aportació dels veïns com en d’altres punts del municipi.

Oscar Bermán assegura sentir-se avergonyit per com han anat les obres. De fet parla de “nyap” en l’execució.

El govern està content amb l’execució de l’obra, a excepció de les voreres, que caldrà retocar i assegura que la urbanització s’anirà arreglant a poc a poc. Segons l’alcalde l’Ajuntament no podia fer obres més cares dels 3 milions per evitar la pressió econòmica als veïns i per capacitat de gestió i de suportar els possibles impagats.