radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Política Enganxada entre Govern i oposició per la Caserna de Policia

Enganxada entre Govern i oposició per la Caserna de Policia

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 729 0

L’Ajuntament de Palafolls va celebrar divendres al vespre un ple municipal extraordinari per tal de tractar diferents temes polítics. Bàsicament es volia debatre sobre alguns temes d’interès i sobre alguns projectes futurs del nostre municipi.

Entre els temes que es van parlar hi havia l’estat actual de la caserna de la Policia i el Jutjat de Pau així com de les obres de reurbanització dels carrers de Ciutat Jardí o el polígon industrial.

El debat es va encendre quan es parlava de les esquerdes aparegudes a la comissaria de la policia de la plaça del Fòrum Palatiolo. Els orígens d’aquestes deficiències, les seves responsabilitats i la seva solució van ser un dels motius de l’enganxada entre govern i oposició.

El portaveu d’ERC a PLF, Francesc Alemany va assegurar que l’obra era un Nyap i que aquesta obra de rehabilitació de les antigues escoles per transformar-la en Caserna havien costat “un munt de diners”. El republicà, que va recordar la seva aposta per fer la comissaria en un altre lloc, denuncia que el govern premia sempre la part estètica per davant de la funcionalitat.

Segons ERC el govern fa els equipaments sense comptar amb la seva funcionalitat i acusava a l’alcalde de projectar la caserna sense haver parlat amb els caps de policia.

El govern acusa als republicans d’electoralisme i expliquen que porten molt temps demanant, sense èxit, una reunió amb el principal grup de l’oposició.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, defensa l’elecció cèntrica de la caserna, assegurant que sempre han apostat per una policia de proximitat i que, amb la rehabilitació de l’espai, volien també conservar una part històrica del poble.

L’enganxada entre govern i oposició es va repetir en d’altres punts del ple, com el desenvolupament de les obres de reasfaltat de Ciutat Jardí.

Per parlar de les deficiències de l’equipament es va convidar l’arquitecte de l’obra, Josep Ustrell, que va explicar que tot sembla indicar que les esquerdes provenen pel desplaçament del sol per causa de les humitats. Sigui com sigui, segons Ustrell són incidències fàcilment solucionables.

Durant una bona estona del ple, l’arquitecte va explicar i analitzar les possibles causes tècniques de les incidències  aparegudes a la caserna de la Policia Local i els Jutjats de Pau.