radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25-22:00
Home Medi Ambient Alerta per les nevades a cotes baixes en les properes hores

Alerta per les nevades a cotes baixes en les properes hores

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 747 0

Des d’aquest migdia tothom té posada la vista al cel. Ja fa uns dies s’anunciava una possible arribada de la neu a cotes baixes, i les últimes previsions per aquest episodi cada cop el confirmen amb més força.

Al llarg d’aquesta tarda ja ha començat a nevar a cotes molt baixes, principalment a les comarques interiors de Girona, a la Catalunya Central i al Preprineu, i s’espera que la neu baixi ràpidament fins a qualsevol cota en aquests llocs.

De fet, en alguns punts de la Catalunya Central i del Prepirineu es preveu que el gruix arribari als 10 centímetres a última hora del dia.

En el cas del Maresme, els mapes d’alerta del Servei Meteorològic de Catalunya situen la comarca en un nivell de perill moderat per la neu al llarg d’aquesta nit.

Les previsions anuncien que l’episodi de fred i neu comntinui fins ben entrat el dimecres, que és quan s’espera que les nevades puguin ser generalitzades arreu del territori.

De cara a demà dimarts, la previsió indicaria una pausa en aquest episodi de neu, però només momentàniament, ja que de cara a la tarda i la nit d¡’entre demà i dimecres s’espera que les nevades s’intensifiquin.

És de fet al llarg de la matinada, matí i migdia de dimecres quan els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya es fan més evidents, situant a tot el territori en un perill alt o moderat per la neu a cotes baixes.

Tal com s’indica, entre demà i dimecres es preveuen gruixos d’entre 0 i 3 cm a punts del litoral, entre 3 i 10 cm a la resta, si bé s’espera que la cota de neu vagi pujant des del sud cap al nord a les hores de la tarda i que les precipitacions que es puguin produir siguin ja en forma de pluja.

És un nou episodi de neu i fred que se suma als altres que ja hem tingut en aquest mes de febrer, que ja va començar deixant nevades intenses al Pirineu i Prepirineu i que el passat dijous 8 de febrer va emblanquinar algunes zones del nostre municipi i d’altres localitats veïnes.