radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat L’Ajuntament ajudarà a una processó “religiosa” i sense els exlegionaris

L’Ajuntament ajudarà a una processó “religiosa” i sense els exlegionaris

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 706 0

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, ha sortit al pas de les crítiques de la confraria sobre l’ajuda que els hauria ofert el consistori a canvi que no desfilin els exmilitars.

Agustí ha defensat que la postura del consistori és impulsar la processió de Setmana Santa com un acte religiós, on hi puguin participar totes les persones catòliques del municipi.

En aquest sentit, l’alcalde es mostra contrari a la desfilada de la “Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios” de Barcelona , al·legant que la presència d’aquest grup paramilitar genera rebuig al municipi.

L’alcalde de Palafolls considera que el més important és que es “normalitzi” aquesta celebració, i que sigui una expressió religiosa feta per la comunitat catòlica del municipi.

Tot i que admet que amb l’absència dels exlegionaris probablement no hi hagi part dels assistents, Agustí defensa que es pot comptar amb altres tipus de grups que formin part de la processó, com per exemple la banda de música de la Guàrdia Civil, tot i que diu que és un tema encara per concretar.

Agustí ha afirmat que la voluntat del consistori és participar i ajudar en la celebració de la Festa. A la vegada, però, recorda que la presència dels exlegionaris es va prohibir a través d’un acord municipal l’any passat, i que si la seva presència continua enguany el consistori no hi participarà.

L’alcalde ha insistit en una voluntat de convertir una festa que, segons afirma, té una part del poble a favor i una altra en contra, en una celebració que no incomodi a ningú i on hi pugui participar tothom qui ho desitgi.