radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Inici » Entren en funcionament les càmeres de control de trànsit a Malgrat de Mar

Entren en funcionament les càmeres de control de trànsit a Malgrat de Mar

Comarcal Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 528 0

Ja estan en marxa les càmeres que a partir d’ara controlaran els accessos i sortides del trànsit a Malgrat de Mar.

Es tracta d’un total de 8 grups de càmeres situades en els diferents punts d’accés al municipi, com per exemple als carrers Abat Oliva, Girona, Joaquima de Vedruna, i també a la rotonda de la carretera que porta al barri de Sant Lluís o a l’entrada del polígon industrial de Can Patalina, entre d’altres.

Aquestes càmeres llegeixen i identifiquen les matrícules dels vehicles que entren i surten del municipi. Segons ha explicat el cos de la Policia local de Malgrat, aquest sistema de vigilància ha de permetre “anticipar-se als problemes de mobilitat i seguretat ciutadana”, i alhora també han de servir per “disminuir la taxa d’accidents i de problemes”.

Tot i així aquestes càmeres, que capten els vehicles encara que circulin a alta velocitat i quan és fosc, no serviran per posar multes als conductors.

Segons la Policia, la posada en marxa d’aquest nou sistema de control de trànsit respon a una voluntat de fer un pas cap la inclusió de les noves tecnologies en la gestió del trànsit, per poder-les aprofitar i adaptar-les a les seves necessitats.

En la mateixa línia, l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, ha destacat també que aquestes càmeres seran “una eina útil per millorar el trànsit”, i serviran també per prevenir els delictes i resoldre conflictes en matèria de trànsit.

Les càmeres envien la senyal a una sala de monitors a la caserna de la Policia.

Ja al 2016 el consistori malgratenc va decidir instal·lar aquestes noves càmeres de control de trànsit, que han tingut un cost de 200.000 euros.