radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
La confraria assegura que l’Ajuntament els ha ofert una subvenció si no desfilen els exlegionaris
, / 888 0 0

La confraria assegura que l’Ajuntament els ha ofert una subvenció si no desfilen els exlegionaris

General

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home General La confraria assegura que l’Ajuntament els ha ofert una subvenció si no desfilen els exlegionaris

La Confraria de Palafolls es va reunir divendres a la tarda amb part del govern municipal a l’Ajuntament. Segons expliquen des de la Confraria, l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, hauria ofert a l’entitat una subvenció per finançar la processó d’enguany, sempre i quan la Confraria eviti la presència dels exlegionaris a l’acte previst per Setmana Santa.

Crist de la Bona Mort dels ex legionaris. RP

Ho ha explicat, acompanyat de la junta, el confrare major de l’entitat, Óscar Bermán.

La Confraria no creu correcte que l’Ajuntament marqui condicions per rebre una subvenció. Recorden que són una entitat igual que la resta  i no entenen la ingerència del consistori en la seva tasca, sobretot perquè encara no han decidit la participació dels exlegionaris a la processó d’enguany.

Fins i tot, segons expliquen, el mateix alcalde de Palafolls els hauria ofert la possibilitat de canviar els exmilitars per la presència a la processó d’una banda de música de la Guàrdia Civil. Una oferta que ha sorprès als membres de la confraria presents a la reunió.

Una trobada en la que també estava convidada ERC, que en l’últim ple municipal havia preguntat per la processó d’enguany. Els republicans, però, finalment no van assistir a la trobada amb la confraria.

Bermán critica precisament als republicans, de qui (sense anomenar-los) creu que llencen la pedra i amaguen la mà. Considera que Esquerra intenta barrejar qüestions polítiques a l’activitat religiosa associant els exlegionaris amb una “cosa obscura d’Espanya”.

Bermán demana no barrejar qüestions ideològiques ni polítiques i recorda que la processó és una activitat religiosa i que els exmilitars no hi desfilen, sinó que processen la seva fe amb el seu crist. A més recorda que en les 3 edicions anteriors de la processó no hi ha hagut mai cap bandera ni incident i que a més ha estat motor econòmic al barri de St Lluís.

La Confraria encara no ha contestat a l’oferiment de l’Ajuntament i recorda que encara no s’ha decidit si convidaran als exlegionaris aquest any.