radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Blanes no tindrà enguany focs artificials al cap de setmana
, / 1906 0 0

Blanes no tindrà enguany focs artificials al cap de setmana

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Blanes no tindrà enguany focs artificials al cap de setmana

L’Ajuntament de Blanes ja ha fet públiques les dates del que serà la 48a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que se celebra a l’estiu dins de la Festa Major de Santa Anna.

Enguany, els focs no coincidiran en cap de setmana sinó que es faran de dilluns a divendres, concretament del 23 al 27 de juliol. De fet, per tal de confeccionar la programació, la Comissió Tècnica encarregada de preparar el concurs ha hagut de tenir en compte diversos factors que condicionaven la celebració del concurs, i als quals s’han hagut d’adaptar per triar les dates.

Així, una de les condicions per decidir la programació dels focs és que aquests s’han de fer coincidint amb el 26 de juliol, Santa Anna, que és la jornada central de la festa Major de Blanes.

Per altra banda, també s’ha hagut de tenir el fet que els dies en què venen més espectadors al concurs de focs són el divendres i el dissabte. Tot i així, el 28 de juliol se celebra l’Aplec de l’Amor a Cala Bona, i aquell dia mai se celebra el concurs de focs.

Amb tots aquests condicionants damunt la taula, la comissió ha acabat programant el Concurs Internacional de Focs d’Artifici del dilluns 23 de juliol fins el divendres 27.

Cada dia, a dos quarts d’11 de la nit, es llençaran els focs des de l’entorn de la platja de Sa Palomera. La convocatòria per participar al concurs s’obre el proper mes de març, una participació que compta tant amb pirotècnies de l’Estat espanyol com també de l’estranger.

Un cop presentades les propostes, l’Ajuntament triarà les que consideri que millor s’ajusten a tres principals aspectes, com són les característiques de l’espectacle de focs dissenyat, les novetats tècniques i altres innovacions, així com també els premis que hagi obtingut l’empresa en els 5 anys anteriors.

Cadascuna de les 5 pirotècnies guanyadores rebran 19 Mil euros per poder dur a terme l’espectacle. El concurs atorgarà 6 Mil euros pel primer premi i 2 Mil euros pel segon, a més d’altres incentius per l’espectacle guanyador.

Enguany, Blanes continuarà amb l’objectiu que el Concurs Internacional de Focs d’Artifici sigui inclòs al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, un llistat que es fa amb l’objectiu de preservar, difondre i protegir el patrimoni lúdic i festiu català.