radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Home Comarcal Els Maduixots són homenatjats a Pego, a Alacant, pel seu 3 de 7 descarregat al juny

Els Maduixots són homenatjats a Pego, a Alacant, pel seu 3 de 7 descarregat al juny

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 345 0

Aquest passat cap de setmana, l’Alt Maresme va ser protagonista a Pego, a la comarca de la Marina Alta, gràcies a l’homenatge que es va retre als Maduixots.

Els Castellers de l’Alt Maresme van ser reconeguts en aquesta població valenciana per la seva actuació el passat mes de juny, quan van ser protagonistes del primer 3 de 7 descarregat a la comarca de la Marina Alta dins de la història del món casteller.

L’homenatge el van rebre per part de la Muixeranga de la Marina Alta, que va instal·lar una placa commemorativa d’aquesta fita assolida ara fa poc més de mig any a la plaça de l’Ajuntament, i que va comptar amb la presència de 4 membres dels Maduixots.

Esteve Sebastià, cap de colla dels Castellers de l’Alt Maresme, ha explicat a aquesta emissora que, després de l’acte d’homenatge, els Maduixots van dur a terme un assessorament tècnic a diversos membres de muixerangues d’arreu del País Valencià, amb un assaig especial.

Precisament, la relació entre les muixerangues i els castells és un vincle que ve de molt lluny. Tot i que en aquest cas hi ha relació personal entre membres dels Maduixots i els de la Muixeranga de la Marina Alta, la relació entre aquests dos móns culturals és directe, ja que, tal i com explica Sebastià, els castells neixen de les mateixes muixerangues valencianes.

L’efemèride del juny va representar la primera vegada que es descarregava un castell de 7 a la comarca de la Marina Alta. Va ser una actuació que, segons el cap de colla dels Maduixots, va suposar un repte, i van intentar reunir el màxim d’esforços i efectius per poder-lo assolir.

Precisament, aquest homenatge a Pego no és l’única sortida fora de Catalunya dels Castellers de l’Alt Maresme en les últimes hores. Tal i com us avançàvem ja fa uns dies, avui dilluns, el president dels Maduixots, Marc Ruiz i la grallera Dolors Nogueras han viatjat fins a Sevilla, concretament a l’Institut Diamantino Garcia Acosta, per tal de fer arribar la cultura castellera als alumnes de 2n i 4t d’ESO a través de diverses xerrades i tallers.