radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimecres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimecres, 19:30-20:00
Inici » Palafolls viu la nit més freda de l’hivern

Palafolls viu la nit més freda de l’hivern

Medi Ambient

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 805 0

Aquesta passada matinada els termòmetres s’han desplomat arribant a l’observatori meteorològic de Palafolls, situat al costat del riu, als 3 graus negatius; la temperatura més baixa de tot aquest hivern al nostre municipi.

Aquesta baixada de temperatures sumat a la pluja caiguda ahir i a la humitat d’aquesta matinada, ha provocat glaçades de bon matí.

Molts vidres dels cotxes s’han despertat avui amb una capa de glaç, en alguns carrers s’han produït plaques de gel complicant la circulació de bon matí.

Ahir l’Ajuntament ja va llençar sal a diferents punts del municipi justament per intentar evitar la formació d’aquestes plaques de gel. Segons el propi consistori , bàsicament es va llençar sal a la zona escolar, a la passera, a St Genís i Ciutat Jardí.

Avui, amb l’episodi de glaçades, s’ha tornat a llençar sal en diversos indrets del municipi, sobretot a les parts de més alçada de Ciutat Jardí, en els carrers del Pi, de la Rosa, Llorer, Vimets i també a l’avinguda de les Flors.

Un altre dels àmbits on les glaçades deixen el seu efecte és en l’agricultura, on alguns conreus es poden veure perjudicats en casos de fred extrem com el d’aquests dies.

En declaracions a aquesta emissora, el president de la Cooperativa Conca de la Tordera ha explicat que en el cas de glaçades com les que s’han viscut aquest divendres l’afectació no és especialment notable, degut a la humitat que ja hi havia i que, en aquest cas, fa que l’efecte de la glaçada no sigui tant potent.

Pla, però, aclareix que són les glaçades de caràcter sec, conegudes com a “glaçades negres”, les que sí que afecten al teixit de les plantes i les perjudica.

El president de la cooperativa explica que els cultius que més poden quedar afectats per la glaçada són els de faves i pèsols, que no queden morts però sí que eliminen la flor, i per tant es perd part de la collita. Per altra banda, però, Pla afirma que glaçades com la viscuda aquesta passada nit no són perjudicials per altres tipus de cultiu com per exemple el d’enciams, escaroles, cebes o porros.

Si són glaçades que es produeixen només una o 2 nits, l’afectació és menor, però el que és més problemàtic és en el cas que s’acabin allargant més temps.

Malgrat tot, la possibilitat de glaçades a l’hivern és un aspecte que els pagesos ja tenen en compte, i és per això que es protegeix a part de la collita, com els enciams o les escaroles, amb mantes tèrmiques per protegir-ho del descens de les temperatures.

 

Foto: verduresdelserrat.com