radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dilluns, 10:00-13:00
Home Comarcal La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra els 15 anys de vida

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra els 15 anys de vida

Comarcal Cultura

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 360 0

Ahir dijous al vespre, la Biblioteca Comarcal de Blanes estava d’aniversari. Concretament, l’espai celebrava els 15 anys des que va seu inaugurat, el 8 de febrer de 2003.

Després de tots aquests anys, la biblioteca ha rebut més d’un milió i mig de lectors, una xifra que es deu, prinicipalment, a la gran quantitat d’activitats que es fan habitualment en aquest espai.

Ahir al vespre, doncs, tocava celebració, i es va dur a terme un acte institucional per celebrar aquests 15 anys de vida de la Biblioteca Comarcal, amb la presència de l’alcalde i regidor de Cultura, Mario Ros, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, la cap de la Central de Biblioteques de Girona del Departament de Cultura de la Generalitat, Carme Renedo, i la directora de la biblioteca, Gemma Ciuró.

L’alcalde va destacar precisament aquest volum d’activitats que es fan en aquesta biblioteca, punt de referència del municipi i que amb els anys s’ha acabat convertint en un dels equipaments més utilitzats i amb més vida de Blanes.

El vicepresident de la Diputació de Girona, al seu torn, va fer esment a una altra efemèride del mateix àmbit que també es celebrarà properament a Blanes, com són els 50 anys de la biblioteca Municipal Joan Garcia Junceda, el primer centre bibliotecari del municipi inaugurat l’any 1971 en honor a aquest dibuixant i il·lustrador que va morir a Blanes l’any 1948.

Abans, però, de la celebració d’aquests 15 anys de funcionament de la Biblioteca Comarcal, es va dur a terme el lliurament de premis dels Superlectors del 2017. Es tracta de la segona edició d’uns singulars premis que es lliuren als usuaris de la biblioteca i que serveixen per fer reconeixement dels qui més préstecs fan al llarg de l’any.

Enguany, doncs, el primer premi infantil se’l va endur Eva Castillo, de 10 anys, que va acumular un total de 237 préstecs, seguida de Nahuel Gorgas, de 7 anys d’edat, que en va fer 231 durant l’any passat.

En la categoria dels joves, el primer premi se’l va endur Souad Marssou, de 14 anys, que en va fer 109, i a la categoria destinada als adults Juan Antonio Díaz, de 60 anys, va quedar en primera posició amb 214 préstecs en total durant tot el 2017.

Durant aquests primers 15 anys de vida, la Biblioteca Comarcal de Blanes ha registrat més d’1 milió i mig de visites. En el camp del servei de préstec, s’han fet prop de 725.000 préstecs, entre llibres, DVD’s, revistes, CD’s, diaris, entre d’altres documents.

En total, el centre acull un total de 34.702 usuaris i usuàries amb carnet de la biblioteca, i actualment el servei compta amb gairebé 73.000 documents diferents.