radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00-20:00
Home Comarcal ERC de Blanes reivindica l’ús ciutadà de la zona marítima dels càmpings

ERC de Blanes reivindica l’ús ciutadà de la zona marítima dels càmpings

Comarcal Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 615 0

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Blanes reclama que es modifiqui la delimitació dels càmpings situats prop de la Tordera, al litoral blanenc, per no perjudicar al camí peatonal que passa per la zona, i recuperar així la platja i el passeig “per tota la ciutadania”.

Els republicans, fent al·lusió al compliment del POUM, denuncien que el camí cada cop perd més espai i que és excessivament estret. Per una banda, això succeeix per la regressió de la platja, però a la vegada ERC critica el fet que aquest camí estigui delimitat pels càmpings, per la qual cosa demanen que els límits d’aquests negocis reculin.

Ho explica Àngel Canosa, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Blanes.

Els republicans proposen dues solucions per aquesta problemàtica. Per una banda, proposen que el tancat que delimita l’espai dels càmpings reculi almenys 4 metres o bé que s’elimini la separació física i que es converteixi en un espai obert a la part que dóna a la platja.

ERC considera que es tracta d’una “privatització virtual d’un bé públic com són la platja i la zona del Delta de la Tordera”, i afirmen que això es constata “en la dificultat d’accés a aquestes zones per part de la població que no és usuària dels càmpings”. Els republicans reivindiquen que es compleixi el POUM i que, per tant, es doni sortida a aquesta situació. Un POUM que, segons recorda Canosa, encara està pendent d’aprovació i amb el qual ja havien començat a treballar quan formaven part de l’equip de govern.

Precisament, la setmana passada l’Ajuntament de Blanes anunciava que tancaria un d’aquests establiments del municipi si no corregia les actuacions il·legals que havia dut a terme.

En aquest cas, el càmping en qüestió té un mes per tornar a la normalitat urbanística, que es va alterar amb tot un seguit de construccions que aquest negoci va fer en zona no urbanitzable de protecció agrícola i sense llicència.

El dilluns de la setmana passada, l’alcalde de Blanes, Mario Ros firmava un decret que informava al propietari del càmping que havia d’aturar l’ús d’aquestes instal·lacions abans de 30 dies i «restituir la realitat física alterada», i que en cas de no fer-ho la Policia Local podria tancar-ne 50.000 metres quadrats, el que suposa gran part d’aquest establiment.

 

Foto: Blanesaldia.com