radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Comarcal Exposició sobre la contribució ciutadana a la investigació marina

Exposició sobre la contribució ciutadana a la investigació marina

COMPARTEIX-HO
, / 446 0

Durant tot el mes de febrer, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes ofereix una exposició sobre investigació marina dins del marc del projecte “Observadors del mar”.

L’exposició vol posar en valor l’aportació que fan les persones normals i corrents en la investigació marina a través de les seves aportacions, amb dades sobre la realitat del mar, el seu estat i el que s’hi pot trobar.

El projecte vol recollir observacions i experiències dels ciutadans sobre els femòmens que ocorren al mar per poder desenvolupar recerca marina.

Així, la Biblioteca Comarcal de Blanes acull des de fa uns dies i durant tot aquest mes de febrer una mostra d’aquest projecte, organitzada des del CEAB conjuntament amb l’Institut de Ciències del Mar.

Ho explica, en declaracions a aquesta emissora, una de les responsables del CEAB, Gemma Agell.

El projecte té un caràcter col·laboratiu, ja que permet que les troballes de la ciutadania al mar es posin en coneixement dels investigadors, per a partir d’aquí poder aprofundir en la recerca i anar creant una base de dades global.

Agell destaca que l’objectiu de l’exposició és, per una banda, mostrar tots els projectes que s’han desenvolupat des de la plataforma i, a la vegada, fer un reconeixement a la participació de la ciutadania que ha aportat les seves troballes i ha ajudat a construir la iniciativa.

La plataforma “Observadors del Mar” és un projecte d’abast europeu on hi participen una setantena d’investigadors provinents de diversos centres de recerca i també d’universitats.

Ahir dimarts al vespre es va fer la presentació del projecte per part del mateix CEAB, un centre que fa temps que es manté vinculat amb Observadors del Mar i des d’on diversos dels seus investigadors han participat en iniciatives com Algues invasores, Peixos mediterranis, Esponges introduïdes, Deserts submarins i Plàstic 0, que en aquest cas també involucra als centres escolars en la recerca.

 

Foto: Ajuntament de Blanes