radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Inici » El Carnestoltes arriba a les escoles de Palafolls

El Carnestoltes arriba a les escoles de Palafolls

Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 587 0

Un any més, el rei Carnestoltes arriba amb al seva disbauxa a la llar d’infants i les escoles de primària de Palafolls.

Avui dilluns comença una setmana plena d’activitats al voltant del Carnaval, i que culminarà el proper divendres amb les rues dels alumnes dels centres.

Tot i que diverses activitats es fan per separat, les dues escoles de Mas Prats i les Ferreries i la Llar d’infants Palafollets s’han agrupat en el seguiment de les consignes del rei Carnestoltes, que mana a fer cada dia algun dels seus manaments.

Serà el segon any consecutiu que els 3 centres es posen d’acord per seguir les consignes, que poden ser anar amb una peça de roba determinada, portar algun pentinat divertit, entre d’altres idees que puguin fer encara més divertida aquesta setmana.

Aquest divendres, el senyor i la senyora Carnestoltes ja van fer una visita a les escoles, i a partir d’avui dilluns arrenquen amb les consignes. Aquest dilluns el rei i la reina Carnestoltes han manat anar amb el cap divertit, demà dimarts s’haurà d’anar en pijama, dimecres caldrà anar disfressat d’un ofici i per dijous s’haurà d’anar amb una cara especial. El mateix dijous serà el torn del dia de la truita, coincidint amb la celebració del Dijous Llarder, i en el qual depenent dels cicles s’anirà a menjar el tradicional entrepà de truita en diversos llocs del poble.

El divendres arriba l’esdeveniment més important d’aquesta setmana, amb la celebració de les rues de Carnaval de les escoles. El primer centre a desfilar serà l’escola Mas Prats, que farà la rua al matí, amb les disfresses que els alumnes del centre han confeccionat a la mateixa escola. La seva directora, Rebeca Gómez, explica que enguany la rua presenta algunes novetats en l’organització, com els punts fixes amb música i la valoració d’un jurat.

En el cas de les Ferreries, la rua es durà a terme a la tarda, i a diferència de Mas Prats, els alumnes participants duran la disfressa que vulguin de casa. Ho explica Anna Miranda, cap d’estudis de les Ferreries, que també fa un agraïment a l’AMPA per la seva implicació en la preparació de les carrosses.

Segons ha explicat la cap d’estudis, la rua de les Ferreries d’enguany seguirà el seu recorregut habitual i no canviarà d’itinerari.

En el cas de la Llar d’Infants Palafollets, divendres rebran la visita del rei Carnestoltes i comptaran també amb la participació de les famílies, que podran celebrar el carnaval amb els infants de la llar.