radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDilluns, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dilluns, 18:00-19:30
Home Policial - Judicial Demanen a l’Ajuntament que faci controls d’excrements d’animals a Palafolls

Demanen a l’Ajuntament que faci controls d’excrements d’animals a Palafolls

COMPARTEIX-HO
, / 422 0

¡Aquests dies a diferents establiments de Palafolls es pot trobar un manifest que “suplica” a l’Ajuntament de Palafolls que posi els mitjans necessaris per tal de fer complir als propietaris de gossos les obligacions de recollir els excrements  a la via pública.

Denuncien que l’increment d’excrements a voreres, parcs, i parterres comporta un problema de salubritat, ja que recorden que moltes de les mascotes poden tenir paràsits o malalties transmeses precisament a través de les deposicions.

La recollida de signatures demana que el consistori actuï, tal i com fan altres municipis,  i analitzi els excrements per sancionar als incívics que no compleixen la llei.

Són molts els municipis que comencen a analitzar l’ADN dels animals per tal de poder comprar-lo amb els excrements deixats a la via pública.

El manifest recorda al consistori l’obligació que tenen els propietaris de gossos i gats de censar-los i xipar-los. La realitat, però, és que la majoria d’animals no estan censats. De fet l’Ajuntament de Palafolls reconeixia fa uns mesos que només estan censats el 10% dels gossos que s’estima que hi ha al nostre municipi.

Els signants del manifest també demanen a l’Ajuntament que facin controls sobre l’obligació de portar els animals lligats, amb morrió els gossos potencialment perillosos, i vigilar que els animals no passegin en parcs ni per les zones de joc d’infants.