radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -17:00

i després

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00-20:00
Home Política Palafolls reclama a la Generalitat els 500mil d’euros de deute per les escoles bressol

Palafolls reclama a la Generalitat els 500mil d’euros de deute per les escoles bressol

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 555 0

Entre les mocions aprovades en el darrer ple municipal, es va tirar endavant una petició per reclamar les subvencions corresponents al finançament de les escoles bressol des de l’any 2012-2013 i fins el 2014-2015.

La demanda sorgeix de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga ara a la Generalitat a abonar 1.300 euros per infant d’aquests cursos. En aquest sentit, la sentència del tribunal recorda que és la Generalitat qui hagi de garantir el finançament dels centres educatius d’infants de 0 a 3 anys, tot i que siguin de centres de titularitat municipal.

La moció va ser presentada al ple pel grup municipal del PSC, i va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals.

ERC, a través del seu portaveu Francesc Alemany, va dir que la situació era deguda, en part, a les decisions preses des del govern central, que van condicionar aquest finançament. Tot i així, van votar a favor.

El portaveu d’ERC va finalitzar fent esment a l’afectació que té l’aplicació de l’article 155, i el regidor no adscrit Óscar Bermán, que va anunciar que també votaria a favor de la moció, li va retreure la gestió del seu partit quan era al capdavant de la Generalitat.

Al seu torn, el regidor d’ICV-EUiA Juan Andrés Osorio, va voler desmarcar-se de l’enfrontament nacional, expressant la necessitat d’oblidar-se de les banderes i atendre a les persones.

Valentí Agustí, per la seva banda, va dir que, davant del deute, la Generalitat havia prioritzat la despesa en altres àmbits, com per exemple en l’organització del referèndum. Unes declaracions que van provocar el rebuig del grup d’ERC.

La moció, aprovada per unanimitat al ple del passat divendres, ha estat també aprovada en altres municipis, com per exemple Blanes i Tordera.