radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Home Policial - Judicial Esquerdes a la nova caserna de Policia

Esquerdes a la nova caserna de Policia

COMPARTEIX-HO
, / 668 0
Esquerda a la caserna . RP

Esquerda a la caserna . RP

Fa poc més de 3 anys que es va inaugurar la nova caserna de la Policia Local de Palafolls a la pl. del Fòrum Palatiolo i ja necessita una reforma. En les últimes setmanes s’han detectat esquerdes en moltes de les estàncies de l’equipament fins el punt que s’han hagut de tancar algunes sales i despatxos de la caserna per evitar riscos laborals els agents.

El despatx del cap de la policia, per exemple, està tancat ja que presenta una gran esquerda, anomalies que també s’han detectat en d’altres sales com els vestuaris o dependències adjacents.

De fet, la majoria d’afegits que es van fer al recinte original de les antigues escoles per fer la caserna, presenten aquestes deficiències. Unes esquerdes que no paren de créixer  com demostren els testimonis que els serveis tècnics de l’Ajuntament han instal·lat per avaluar l’evolució.

Esquerda a la caserna . RP

Esquerda a la caserna . RP

Just abans del ple municipal el grup municipal d’ERC denunciava aquesta situació a través de la seva plana web i xarxes socials i aprofitaven els precs i preguntes per posar de manifest l’estat de la nova caserna. El regidor republicà Jordi Villaret considera que, tot i que l’Ajuntament vol treure-li ferro, la situació de la caserna és greu  i parla d’un problema en el projecte.

Els republicans consideren que a PLF es premia el disseny i la singularitat per sobre l’ús dels equipaments i qüestiona el projecte i la seva execució.

Per la seva banda l’Ajuntament reconeix les incidències però nega que siguin greus o fruit de l’execució de les obres. El consistori explica que, a falta dels últims informes, tot sembla indicar que hi ha hagut un moviment de terres que han fet desplaçar lentament els afegits fets a l’antiga escola. De fet la part antiga de la caserna, la que prové de l’antic mòdul de les escoles, no presenta cap anomalia ni esquerda.

Josep Rueda, regidor d’urbanisme explica que els serveis tècnics de l’Ajuntament aposten per injectar resina expansiva que eviti nous moviments de terres.

Esquerda al MiD . RP

Esquerda al MiD . RP

El consistori explica que l’obra de la caserna municipal comptava amb els estudis geotècnics pertinents i recorda que el MiD,just al costat de la caserna, , també ha presentat deficiències i esquerdes molts anys després de la seva edificació.