radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Comarcal Blanes crearà una comissió per reparar els reconeixements i distincions atorgades durant el franquisme

Blanes crearà una comissió per reparar els reconeixements i distincions atorgades durant el franquisme

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 384 0

Ahir dijous va celebrar-se ple ordinari a l’Ajuntament de Blanes, on va debatre’s, entre d’altres qüestions, la moció d’ERC per retirar la condició de fill adoptiu a un exministre del règim franquista.

La moció va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals a excepció del PP. El seu regidor, Salvador Tordera, va abandonar la sala de plens abans de la votació.

La proposta incloïa, per una banda, retirar la condició de fill adoptiu a Nieto Antúnez, ministre de Marina de Franco entre els anys 1962 i 1969, a qui se la va atorgar aquesta distinció com a agraïment pel seu paper en la construcció d’infraestructures com la depuradora dels Pins o el port esportiu. Per l’altra, es proposava acabar amb qualsevol gest o fet històric que signifiqués el menor reconeixement a persones o accions de la dictadura.

A la moció, presentada per ERC, s’hi va incloure un punt a suggeriment de la CUP. El grup va proposar la creació d’una comissió oberta a la participació de tots els grups del consistori, per tal d’estudiar i reparar tots els reconeixements i distincions encara vigents que van ser imposats a Blanes durant la dictadura franquista.

El pla d’ahir va aprovar també les mocions presentades per ICV-EUiA i Batega per Blanes. La primer, sobre el suport al manifest de Somescola, on el PP i Ciutadans van votar en contra. La segona proposta, sobre l’exigència a la Generalitat pel finançament de les escoles bressol, va rebre el suport unànime dels grups del ple.