radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Comarcal Protestes a l’Hospital de Blanes per les llistes d’espera

Protestes a l’Hospital de Blanes per les llistes d’espera

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 607 0

Avui dijous un centenar de persones s’han manifestat davant de les portes de l’Hospital Comarcal de la Selva per protestar davant de la situació actual de les llistes d’espera que presenta el sistema sanitari, en una protesta que s’ha realitzat també en altres centres sanitaris catalans i també centres d’atenció primària.

La concentració estava convocada per la plataforma Marea Blanca i els sindicats CCOO i UGT, i portava per lema “Les llistes d’espera maten”.

Entre les reivindicacions que s’ha fet públiques, hi ha la de posar en marxa un torn de tarda als hospitals per tal de poder mantenir a ple rendiment tots els recursos públics dels centres, així com recuperar el personal dels equips d’atenció primària perquè el metge o metgessa de família pugui atendre als pacients en 48 hores.

A la vegada, la protesta també s’ha centrat en reclamar que es prohibeixi la concertació dels centres privats i la incompatibilitat perquè el personal del sector públic pugui també treballar en la sanitat privada.

Pel que fa a les llistes d’espera, els concentrats han reclamat que s’estableixin garanties i terminis per poder atendre i gestionar les llistes d’espera sense haver de derivar els pacients cap a centres privats. En aquest mateix àmbit, una de les reclamacions ha estat la d’assignar un codi als pacients en el moment de les proves diagnòstiques o d’intervenció per poder garantir que s’entri en llista d’espera de manera automàtica.

Els concentrats també reclamaven una democratització del sistema sanitari a través de la transparència i accés a les dades d’activitat, qualitat, despeses i adjudicacions.

Segons dades de la plataforma Marea Blanca, Catalunya és una de les parts de l’Estat espanyol amb més persones en llista d’espera. En espera quirúrgica, per exemple, se’n comptabilitzen un total de 175.000.

 

Foto: Ajuntament de Blanes