radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDijous, 20:00-20:15
Home Política La Guardia Civil visita el Camp de Vol de Palafolls

La Guardia Civil visita el Camp de Vol de Palafolls

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 5541 0
Cotxes Policials al Camp de Vol de Palafolls

Cotxes Policials al Camp de Vol de Palafolls

El macrooperatiu policial que intenta evitar o interceptar el possible retorn de Carles Puigdemont a Catalunya va més enllà de les carreteres. Aquesta mateixa setmana el ministre Juan Ignacio Zoido assegurava que els serveis policials estaven atents a qualsevol via d’entrada al país per tal d’interceptar Puigdemont en el cas que vulgui arribar fins el Parlament de Catalunya pel debat d’investidura.

A banda dels controls exhaustius a les fronteres, carreteres o al clavegueram del Parlament, la Policia espanyol també està visitant els aeròdroms de Catalunya.

Justament aquest sembla el motiu pel qual la Guardia Civil va visitar, aquest dilluns, les immediacions del camp de vol de Palafolls, situat al Polígon d’en Puigverd, ja que  no és l’únic aeròdrom que els agents de la Guardia Civil han visitat en els darrers dies.

Al nostre municipi s’hi van desplaçar almenys 3 cotxes policials amb diferents agents. Sigui com sigui, els agents no van poder accedir al camp ni van poder parlar amb els responsables de l’aeròdrom,  ja que justament el dilluns és el dia de descans del personal.

L’interès dels agents pels camps de vol on operen ultralleugers podria ser que aquests aeròdroms poden acollir vols no controlats i sense necessitat d’un pla de vol comunicat. Són vols que han de requerir tot un seguit de requisits com ara fer-se  de dia, entre camps de vols no controlats  i sense  travessar cap frontera. Ens ho ha explicat en Pere Roura, responsable del camp de vol de Palafolls.

La majoria de vols operats des del camp de vol de Palafolls són no controlats ja que no es viola espais aeris controlats. Tot i ser avions més petits, els ultralleugers que operen en aeròdroms com el de Palafolls poden fer trajectes llargs ja que tenen suficient autonomia com per recórrer més d’un miler de quilòmetres d’una tirada.

De fet a l’aeroclub palafollenc han arribar vols directes des de Bèlgica o des d’Andalusia.