radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Medi Ambient Palafolls és dels municipis amb més zones verdes de Catalunya

Palafolls és dels municipis amb més zones verdes de Catalunya

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1066 0

Ho diu el propi Ajuntament de Palafolls que està redactant un Pla de gestió sostenibles dels espais verds públics i de l’arbrat viari. Un dels primers passos en la redacció d’aquest pla és inventariar tots els espais verds de la nostra vila.

El nostre municipi, segons aquesta diagnosi, té 640 mil m2 d’espais verds com ara parcs, jardins i zones verdes públiques, el que equival a uns 70m2 per habitant, molt per sobre de la mitjana de la província de BCN que està entorn als 20m2.

Les zones industrials i Ciutat Jardí són les zones amb més espais verds, seguit de Sta. Maria i el centre de Palafolls.

La majoria d’espais verds de Palafolls necessiten un manteniment baix o molt baix, mentre que els parcs i jardins de pública concurrència, entorn al 14% del total,  són els que requereixen una manteniment més constant.

El Pla de gestió sostenibles dels espais verds públics i de l’arbrat viari ajudarà a racionalitzar la despesa del manteniment de totes les zones verdes del nostre municipi així com millorar-ne la qualitat, tal i com explica Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de Palafolls.

Un dels objectius del pla és la conversió d’aquest manteniment de jardineria a la xerojardineria, o el que és el mateix adaptar el manteniment al medi dels espais verds.

També, per primera vegada de forma específica, s’han cartografiat tots els espais verds de la nostra localitat  en un mateix document, cosa que ajudarà a partir d’ara en la seva gestió i el seu manteniment.

Altres dades que aporta l’estudi és que el nostre poble té prop d’un miler d’arbres urbans, és a dir sense comptar els de les zones forestals i periurbanes.

 

Imatge: Google Maps