radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25 -22:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Home Comarcal El ple de demà a l’Ajuntament de Blanes inclourà 3 mocions dels grups d’ICV-EUiA, Batega i ERC

El ple de demà a l’Ajuntament de Blanes inclourà 3 mocions dels grups d’ICV-EUiA, Batega i ERC

Comarcal Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 402 0

Demà dijous hi ha convocada sessió ordinària del ple municipal a l’Ajuntament de Blanes, en la qual hi ha 9 punts a l’ordre del dia.

D’aquests punts, 3 corresponen a unes propostes de moció que presenten, per una banda, els grup d’ICV-EUiA i Batega per Blanes i, per l’altra, ERC. Aquesta darrera, tal i com us avançava aquesta emissora el passat dilluns, proposa que es retiri la condició de “fill adoptiu” de Blanes a un exministre del règim franquista.

Per que fa a les mocions presentades per ICV-EUiA, la primera es presenta en defensa de l’educació com a eina de cohesió i també en suport del manifest promogut per la plataforma Somescola, que es va presentar aquest passat novembre per “consolidar i protegir el model educatiu català”.

La segona moció conjunta dels verds i Batega és una proposta d’acord per exigir a la Generalitat de Catalunya el compliment de la legislació sobre el finançament de les escoles bressol municipals. A la vegada, també es reclama el pagament de les quantitats que se li deuen al consistori blanenc relatives al finançament de les escoles concertades.

Totes tres mocions seran debatudes després de passar per les propostes de secretaria i les propostes d’acord de la comissió informativa general, d’urbanisme i d’hisenda.

Dins d’aquest segon bloc es preveu l’aprovació del nomenament dels representants en els òrgans col·legiats que són competència del ple. Aquí s’hi inclouen els representants dels consells de Joventut i d’Esports, així com també els d’altres organismes supramunicipals, com per exemple el Consorci de la Costa Brava o el Consell Rector del Paratge Natural d’Interès Nacional de Pinya de Rosa.

A la vegada, el ple també preveu l’aprovació d’un conveni amb el Consell Comarcal de la Selva pel que fa a la recollida i control d’animals de companyia, entre d’altres qüestions.

El ple ordinari de l’Ajuntament de Blanes de demà, que comença a les 7 del vespre, acabarà com és habitual amb el torn de precs i preguntes.

 

Foto: Ajuntament de Blanes