radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Comarcal La Setmana de la Pau de Blanes culminarà enguany amb una marxa multireligiosa

La Setmana de la Pau de Blanes culminarà enguany amb una marxa multireligiosa

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 400 0

Aquesta setmana comença l’anomenada “Setmana de la Pau” a Blanes, un seguit d’esdeveniments i actes que es fan coincidint amb la celebració, el proper 30 de gener, del Dia Mundial de No-Violència i la Pau, i aniversari de l’assassinat de Mahatma Gandhi, enguany fa 70 anys.

Enguany, una de les novetats és l’acte organitzat per acabar la Setmana, el proper 2 de febrer. Es tracta de la Marxa per la Pau, que arriba aquest any a la seva 19a edició i que aquest cop comptarà amb membres de totes les comunitats religioses.

Fins al dia d’avui, s’han sumat a la Marxa la Parròquia Ortodoxa Romanesa, el Centre Cristià FEAM, l’Església Evangèlica de Filadèlfia i l’Assemblea de Déu Kinonia.

De fet, la proposta d’algutinar a totes les religions va sorgir de la Taula Interreligiosa, un òrgan que es reuneix des de la Setmana de la Pau de l’any passat, quan va ser convocada altra vegada.

La Marxa per la Pau començarà a dos quarts de 9 del vespre des del Banc dels Músics, situat al Passeig de Mar de Blanes. A partir d’aquí, la marxa recorrerà diversos carrers pel centre del municipi, on s’anirà aturant per llegir poemes inspirats en la Setmana de la Pau, i que seran llegits pels representants de les comunitats religioses participants.

A banda d’aquesta Marxa, prevista pel divendres 2 de febrer, els actes de la Setmana de la Pau de Blanes d’enguany comencen aquest dijous, amb la lectura del Manifest per la Pau al Passeig de Dintre, el mateix dia que també es durà a terme una sessió especial de l’Hora del Conte a la Biblioteca Comarcal dedicada a la pau.

De fet, la Biblioteca serà un dels espais que més actes acollirà, amb xerrades i exposicions diverses. Per altra banda, també s’han programat tallers a l’Escola SAFA, la presentació d’un projecte solidari i també una exposició de fotos al Centre Cívic de Can Borrell.

La totalitat dels actes acabarà el vespre del divendres 2 de febrer amb la Marxa de la Pau, que tancarà els actes de la Setmana de la Pau de Blanes, que enguany arriba a la 15a edició.

 

Foto: Marxa per la Pau 2016 – (Ajuntament de Blanes)