radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Comarcal La Biblioteca de Malgrat comença aquesta setmana un club de lectura fàcil

La Biblioteca de Malgrat comença aquesta setmana un club de lectura fàcil

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 621 0

Aquesta setmana es posa en marxa a Malgrat una nova iniciativa a la Biblioteca La Cooperativa.

Es tracta del club de lectura fàcil, un projecte adreçat a persones adultes amb algun tipus de discapacitat i que té per objectiu apropar a aquestes persones la lectura de diversos clàssics de la literatura universal en una versió adaptada.

Aquest proper dijous és la data escollida per donar el tret de sortida a aquesta iniciativa, i es durà a terme l’últim dijous de cada mes.

Ho ha explicat  a aquesta emissora la responsable del projecte, Ester Pascual.

El projecte neix de les visites a la Biblioteca La Cooperativa que cada dijous al matí duen a terme els membres de la Fundació ASPRONIS, una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’atenció de persones discapacitades intel·lectuals.

Va ser arran d’aquestes visites que un dels monitors va proposar de dur a terme aquest club.

La intenció de l’espai és treballar mensualment amb els capítols de les lectures, entre les quals hi ha grans clàssics de la literatura. A les sessions del club de lectura fàcil es treballarà amb les lectures a través dels comentaris del que s’haurà llegit a casa i també es farà lectura en veu alta.

Pascual, a més, valora molt positivament la iniciativa, que qualifica de molt enriquidora, ja que segons explica hi participen persones molt motivades.

El club de lectura fàcil es durà a terme l’últim dijous de cada mes, a les 11 del matí, amb sessions que tindran una hora de durada, i s’allargarà fins el mes de juny. A banda del col·lectiu de l’entitat ASPRONIS, la participació en aquest club està oberta a qualsevol persona amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, que han de dirigir-se a la Biblioteca La Cooperativa per tal d’inscriure’s.

De cara a la primera sessió d’aquest dijous, està prevista la presentació dels participants i la introducció a la primera de les lectures que es treballaran, que en aquest cas serà “L’illa del tresor”, de Robert Louis Stevenson.