radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Renfe apujarà preus de regionals i rodalies el proper mes

Renfe apujarà preus de regionals i rodalies el proper mes

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 501 0

Renfe revisarà el preu dels bitllets de tren de Mitjana Distància (regionals) i de Rodalies al mes de febrer, segons ha indicat el president del gestor ferroviari, Juan Alfaro. L’eventual pujada de les tarifes arriba després que el seu preu hagi estat congelat durant els últims dos anys, el 2016 i el 2017. L’últim augment, fa tres anys, va ser d’un 1,85% per a tots dos tipus de tren.

Tot i així, Renfe està pendent del pronunciament de la Comissió Delegada del govern espanyol per a Assumptes Econòmics, ja que aquests tipus de trens tenen consideració de servei públic i necessita  del vistiplau de l’executiu espanyol, que hauria d’arribar al febrer.

Els trens de Rodalies i de Mitjana Distància són els que transporten el major nombre de viatgers de tota la xarxa. En total, 408 milions de passatgers van agafar Rodalies el 2016, mentre que 23 milions van viatjar en Mitjana Distància.

Tots aquests ferrocarrils tenen consideració de servei públic i, per tant, Renfe els presta en nom de l’Estat a través d’un contracte-programa i a canvi d’una subvenció pública. Així doncs, l’operador els ha d’oferir perquè són necessaris per garantir la connexió i la vertebració entre els territoris. Precisament en l’última revisió del contracte que va fer el desembre passat es va signar el primer increment de l’oferta d’aquests trens en molts anys.

Renfe també ultima un pla de compra de nous trens que presentarà a finals d’aquest primer trimestre del 2018. El programa planteja una inversió d’uns 1.500 milions d’euros per renovar la flota actual de Rodalies i Mitjana Distància, “que en molts casos ha quedat obsoleta”, segons el propi president del gestor ferroviari.

 

Diari Ara