radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Societat La població del Maresme creix per sobre de la mitjana de Catalunya

La població del Maresme creix per sobre de la mitjana de Catalunya

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 965 0

El nombre d’habitants a la comarca del Maresme continua augmentant i les darreres xifres oficials, publicades a finals de l’any passat 2017, indiquen que el seu ritme de creixement és superior a la mitjana catalana. Les dades posen de relleu que l’increment demogràfic del Maresme s’ha intensificat els darrers 3 anys en la pràctica totalitat dels municipis de la comarca. En el darrer any, només han perdut habitants 5 dels 30 municipis.

La xifra oficial de població del Maresme és ara de 444.000 habitants. Això significa que en l’últim any s’ha augmentat en més de 25000 persones, cosa que representa un increment del 0,6% respecte a l’any anterior. Aquest percentatge supera el 0,4% registrat per la mitjana catalana. De fet, el Maresme és la vuitena comarca que ha registrat un ritme de creixement més intens. Només la superen el Baix Penedès, Gironès, Barcelonès, Anoia, Vallès Occidental, Alt Penedès i Osona.

La població del Maresme és força equitativa, tot i que les dones mantenen un pes superior i és el col·lectiu que ha augmentat més el darrer any. Del total de població a la comarca, el 50,6% són dones i el 49,4% homes.

Els canvis del darrer any no han fet variar el pes poblacional dels municipis.

A la comarca hi ha 5 municipis que superen els 20 habitants. Són Mataró, Premià de Mar, Pineda de Mar, El Masnou i Vilassar de Mar.

El municipi amb un creixement absolut més destacat ha estat Mataró, amb 610 habitants més, seguit de Tordera (184), Premià de Mar (183), El Masnou (169) i Calella (164).

Per la seva banda, Palafolls té oficialment 9.171 habitants, amb més homes que dones. En l’últim any ha augmentat en 38 persones. És un augment del 0.42%, un creixement per sota de la mitjana catalana i comarcal.

Històricament, l’evolució demogràfica de Palafolls mostra com la població del nostre municipi va incrementar especialment durant les dècades dels 60 i 70, quan va passar dels poc més de 1.300 habitants fins als més de 2.600 a inicis dels 80.

A partir de llavors, el creixement és especialment notable, tenint en compte que en vint anys la població de Palafolls va incrementar en 3.000 habitants, situant-se l’any 2001 en 5.600, i 15 anys més tard ja s’havia situat per sobre dels 9.000.

Tot i així, en els últims 5 anys, el creixement demogràfic s’ha estancat, i només ha anat pujat lleugerament. De fet, entre 2015 i 2016 només va pujar en un sol habitant, per acabar pujant en 38 persones l’any següent, situant-se als 9.171 habitants de les últimes dades.