radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
La Confraria de Palafolls ja prepara una nova processó de Setmana Santa
, / 775 0 0

La Confraria de Palafolls ja prepara una nova processó de Setmana Santa

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat La Confraria de Palafolls ja prepara una nova processó de Setmana Santa
Crist de la Bona Mort dels ex legionaris. RP

Crist de la Bona Mort dels ex legionaris. RP

La Confraria de St. Lluís i Sta. Maria de Palafolls està realitzant tots els preparatius per poder oferir una nova processó de setmana santa al nostre municipi.

Ho ha avançat ja el confrare major de l’entitat, Óscar Bermán a través del seu Facebook.

A l’escrit Bermán demana voluntaris que ajudin a desenvolupar aquesta activitat, que enguany arribarà a la 4a edició. A banda dels voluntaris que col·laborin en l’organització, el confrare major anuncia que les “portadores” de la imatge de la Santíssima Verge dels Dolors, que és la que tradicionalment porta la confraria local a les processons, començaran ja els assajos de la marxa.

Tot i que en el seu escrit Bermán no aclareix on es preveu fer la processó. Habitualment s’ha fet al barri de St Lluís, però ja l’any passat l’entitat va voler portar-la al centre. En declaracions a Ràdio Palafolls explica que la junta de l’entitat vol intentar fer la processó del centre fins a Sta Maria. D’aquesta manera, assegura, s’aconseguirà dinamitzar els comerços d’aquesta zona, com en anys anteriors ha passat a St. Lluís.

Bermán ha  avançat que la processó tornarà a fer-se el Dijous Sant, el dia 29 de març, després que l’any passat es passés a Divendres Sant.

La principal incògnita, un any més, és saber si la confraria tornarà a convidar a l’”Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona”. La presència dels exmilitars és la que sempre desencadena la polèmica entre partidaris i detractors de la desfilada militar que protagonitzen els exlegionaris acompanyant al seu Crist de la Bona Mort. Bermán no amaga que està sobre la taula convidar als exmilitars, tot i que per a l’entitat no és ara un tema prioritari.

La presència dels legionaris ha motivat en els últims anys forta polèmica. Després d’intentar prohibir la desfilada paramilitar, el consistori va optar l’any passat per desautoritzar l’activitat i apuntar directament a la confraria de la presència d’un centenar d’exlegionaris al barri.

L’any passat, per poder desenvolupar la processó, que no comptava amb l’aprovació de l’església, es va haver de tallar gran part dels carrers de St. Lluís durant moltes hores, cosa que va provocar moltes queixes dels veïns.