radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Inici » Inditex pagarà un nou vial per facilitar la circulació de camions al polígon

Inditex pagarà un nou vial per facilitar la circulació de camions al polígon

Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1203 0

L’Ajuntament de Palafolls i la multinacional gallega estan redactant el conveni que regularà la contribució de mig milió d’€ d’Inditex per a la construcció d’una nova carretera que ajudi a millorar la vialitat del polígon d’en Puigverd.

Possible traçat del nou vial

Possible traçat del nou vial

La concentració d’empreses i, sobretot, del parc logístic de les principals companyies d’Inditex a la zona, han fet augmentar exponencialment el nombre de camions que entren i surten d’aquest polígon industrial de la nostre vila.

Aquesta circumstància ha posat de manifest la necessitat de millorar l’entrada i sortida de vehicles en aquest punt. Per això el consistori ja fa temps que té en ment la construcció d’un nou vial d’entrada al polígon des de la urbanització de Mas Reixach.

Es tracta , de fet, d’un vial ja previst en el Pla General del 85, però que encara no s’havia executat.

El cost d’aquesta nova entrada al polígon, uns 500 mil €, els aportarà Inditex arran d’un conveni que signaran en breu l’empresa i el consistori.

Segons l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, l’empresa és conscient del problema que provoca el continu anar i venir de camions, sobretot del seu parc logístic.

Segons l’alcalde l’acord no implica cap contrapartida per part  del consistori i recorda que beneficiarà no només a la planta de Bershka, sinó a la resta d’empreses del sector i a les plantes logístiques d’Inditex de Tordera.

Segons expliquen fonts del consistori, un cop signat el conveni, es farà el projecte detallat de la via i s’establirà si ha de ser d’un únic sentit circulació (ja sigui d’entrada o sortida del polígon) o bé si serà de doble sentit.

Sigui com sigui aquest nou vial començarà a la rotonda d’accés a Mas Reixach i enllaçarà a la rotonda que hi ha just davant de la planta logística de Bershka, creant així una ronda de circumval·lació pel transport que diàriament circula per aquesta zona.

Paral·lelament  continuen els treballs per la construcció d’un aparcament per a camions al mateix polígon. Aquesta infraestructura l’executa l’empresa de camions que treballa amb Inditex i que té la seva seu just al costat de les plantes de la multinacional gallega.

Un cop estigui enllestit, haurà de permetre treure la gran majoria de camions que actualment aparquen als vorals de la carretera del polígon i provoquen certs problemes de salubritat i de seguretat.