radiopalafolls.cat


play

Ara fem

SendesDivendres, 14:30 -15:00

i després

Ona MaresmeDivendres, 15:00-18:00
Home Comarcal Salut instal·larà nous quiròfans a l’hospital de Blanes per reduir les llistes d’espera

Salut instal·larà nous quiròfans a l’hospital de Blanes per reduir les llistes d’espera

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 529 0

El departament de Salut de la Generalitat ja ha posat a licitació el projecte i la direcció de les obres per construir un nou bloc quirúrgic a l’hospital comarcal de la Selva, a Blanes.

Segons publica el Diari de Girona, la intenció és que aquest nou espai permeti reduir les llistes d’espera que actualment ha de front el centre sanitari.

En aquest sentit, i segons les dades publicades pel Servei Català de la Salut, el mes de novembre d’aquest passat 2017 hi havia més de 300 pacients en llista d’espera pendents d’una operació de pròtesi de genoll, sumant els dos hospitals de Sant Jaume de Calella i el de Blanes. Per tot plegat, s’estableix que el temps mitjà d’espera en aquests casos és de 192 dies, superior al que hi ha en altres tipus d’afectacions.

La llista d’espera que més malalts acumula a Catalunya però és la dels que han de ser intervinguts per cataracta, que pugen fins a un total de 451. D’aquesta patologia s’han intervingut 1.365 pacients des del gener d’ara fa un any.

La situació a l’hospital Comarcal de la Selva ha fet que, en nombrosos casos, s’hagin hagut de derivar pacients cap a d’altres centres sanitaris, com per exemple l’Hospital Josep Trueta de Girona o l’Hospital Sant Caterina de Salt, uns centres que durant el primer semestre del 2017 van rebre un total de 150 pacients provinents del centre de Blanes. Uns altres 18 van ser derivats a l’hospital de Figueres.