radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dilluns, 16:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDilluns, 19:30-20:00
Home Comarcal Malgrat dissol la Unitat Canina de la seva Policia Local

Malgrat dissol la Unitat Canina de la seva Policia Local

COMPARTEIX-HO
, / 292 0

El govern de Malgrat de Mar ha decidit dissoldre la unitat canina de la Policia Local. De fet, la K9 ja no està operativa des del passat mes de desembre. Segons l’alcaldessa del municipi, els motius per posar punt i final a aquesta unitat policial han estat tècnics. Així ho va assenyalar durant el ple ordinari celebrat aquest dijous.

Unitat Canina de la Policia Local de Malgrat

Unitat Canina de la Policia Local de Malgrat

La unitat canina està dissolta per decisió tècnica. Els gossos els té el propietari”, va manifestar Carme Ponsa sense entrar en més detalls sobre la decisió presa pel govern.

La unitat canina de la policia estava integrada per dos agents del cos i tres gossos ensinistrats en la lluita contra el tràfic de drogues i la protecció a persones.

La unitat canina de Malgrat de Mar K9 va començar a funcionar ara fa diversos anys, amb l’objectiu d’esdevenir una eina contra el tràfic d’estupefaents.

La unitat, formada per 3 gossos ensinistrats per la detecció d’aquestes substàncies i 2 agents del cos, ha estat activa en nombroses operacions policials de la zona. Per exemple, el maig del passat 2017, la unitat va participar en una operació antidroga que va acabar amb la detenció de 6 persones a Palafolls i Malgrat, en una actuació conjunta entre les policies locals dels dos municipis i on va ser clau la intervenció dels gossos per poder intervenir la droga.

A més, la unitat també s’ha utilitzat com a patrulla en diversos barris en els quals hi havia hagut constància de tràfic i consum de droga. A la vegada, es va reforçar també la seva presència els caps de setmana a les zones d’oci i a l’època estiuenca.

Al llarg d’aquests anys, la unitat K9 ha visitat també diversos centres educatius del Malgrat per ensenyar la feina que duen a terme, i ha participat en alguns actes benèfics.