radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dilluns, 10:00-13:00
Home Comarcal L’ONG blanenca Acció Solidària Mediterrània rep una donació del Girona F.C. pel projecte ReFOOTgees

L’ONG blanenca Acció Solidària Mediterrània rep una donació del Girona F.C. pel projecte ReFOOTgees

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 408 0

Els col·lectius Koloreak Haizean i l’ONG blanenca Acció Solidària Mediterrània treballen des de fa un any a Atenes amb les persones refugiades que hi ha.

Concretament, ho fan dins del projecte ReFOOTgees, una iniciativa que neix amb la idea de poder ajudar a les persones que es troben en aquesta situació mitjançant l’esport.

El projecte té un caràcter socioeducatiu, i utilitza el futbol com a eina per ajudar en la vida de les persones refugiades a través d’oferir un espai on distreure’s i poder crear un espai social entre elles i la resta de persones de la zona.

Dins del projecte, les dues entitats impulsores han comptat amb l’ajuda del  Girona F.C., a través d’una donació. El club gironí ha donat als dos col·lectius un total de 28 caixes amb material esportiu per poder utilitzar en el projecte ReFOOTgees, una aportació que també ha fet l’Eibar.

Tot i comptar amb l’aportació, ara l’ONG blanenca Acció Solidària Mediterrània ha fet una crida per poder fer front a l’enviament de tot el material cedit cap a Grècia, on es desenvolupa el projecte.

En aquest sentit, l’ONG demana que, qui vulgui col·laborar pot fer un donatiu a través del número de compte que s’ha habilitat per aquesta finalitat, i que es pot consultar a les xarxes socials del col·lectiu.

El projecte ReFOOTgees treballa des de fa un any per tal de poder ajudar a les persones refugiades a través de l’esport, com a eina per ajudar-los tant físicament com mentalment, i a la vegada que serveixi com a espai per crear un teixit social entre els propis afectats pels conflictes bèl·lics dels seus països i les persones que els acullen.

Pel proper 28 de gener, Acció Solidària Mediterrània ha organitzat una gala solidària al Teatre de Blanes en suport a les persones refugiades, que comptarà amb les actuacions de diferents grups de Blanes, Malgrat o Lloret, entre d’altres, i on l’ONG demana als assistents una donació benèfica de 5 euros.

 

Foto: Acció Solidària Mediterrània