radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home Comarcal Es tanca l’Any Bertrana a Tordera amb “Josafat, el musical”

Es tanca l’Any Bertrana a Tordera amb “Josafat, el musical”

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 610 0

La propera setmana es posa el punt i final de l’Any Bertrana, que durant tot aquest passat 2017 ha servit per homenatjar a la figura de l’escriptor Prudenci Bertrana, nascut fa 150 anys a Tordera.

Durant tot aquest any, el Teatre Clavé de Tordera s’ha farcit d’actes al voltant de la figura de Bertrana, que just va néixer el 19 de gener. Aprofitant aquesta efemèride, la regidoria de Cultura de Tordera ha organitzat l’últim dels espectacles de la celebració.

Serà “Josafat, el musical”, un musical basat en la novel·la més coneguda de l’escriptor torderenc, i que en aquest cas dirigeixen Marc Timón, en l’apartat de la música, i Josep Pujol, en l’àmbit líric.

Es tracta de dos artistes d’una extensa carrera en els seus respectius àmbits. Timón, en la vessant musical, ha presentat les seves composicions tant en altres països d’Europa, com Anglaterra, França, Alemany o Portugal, i també arreu del món, en llocs com Cuba o Estats Units. També ha estat premiat a nivell nacional i internacional per les seves obres.

Per la seva banda, Josep Pujol, professor de l’Escola Superior de Música (ESMUC), és també doctor en musicologia i escriptor, i és el responsable de la lletra del musical. Pujol ha publicat diversos llibres de narracions, alguns d’ells premiats. També és l’autor de “Perfils de Xavier Montsalvatje”, una obra situada en l’àmbit del modernisme i noucentisme gironins sobre aquest escriptor i mecenes, i amic de Bertrana.

La repsentació de “Josafat, el musical” començarà a les 8 del vespre del proper divendres 19 de gener al Teatre Clavé de Tordera, i és una actuació gratuïta. Tot i així, es recomana reservar prèviament les entrades per la funció, degut a l’aforament limitat del teatre.

L’obra “Josafat, el musical” és un espectacle que ja es va estrenar ara fa 4 anys a Girona, i que ara aterra al teatre torderenc per tancar els actes de commemoració del naixement de Prudenci Bertrana, fill de Tordera nascut al municipi ara fa 150 anys i de qui s’ha homenatjat la figura durant tot aquest passat 2017.