radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00 -13:20

i després

Ona MaresmeDimarts, 15:00-17:00
Home Comarcal L’Ajuntament de Blanes vol facilitar als jubilats els tràmits per utilitzar el bus

L’Ajuntament de Blanes vol facilitar als jubilats els tràmits per utilitzar el bus

Comarcal Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 382 0

A partir d’aquest 2018 els jubilats i pensionistes que es beneficien del carnet de transport públic de Blanes ho tindran més fàcil a l’hora de gaudir del servei.

Segons ha informat l’Ajuntament, aquesta és la intenció del consistori de cara a aquest nou any, a través d’una nou funcionament per renovar el carnet. Fins ara, els titulars de l’abonament havien de dirigir-se cap a la terminal d’autobusos del municipi per tal de renovar-lo anualment, entre els mesos de desembre i gener. Tot i que es tractava d’una operació automàtica, calia anar presencialment a la terminal per tal de fer efectiva la renovació del servei, i es podia convertir en un procés més llarg en cas que els usuaris no ho fessin dins de les dates marcades.

A finals d’aquest any passat, l’Ajuntament de Blanes va reunir-se amb Transports Pujol, que és la companyia concessionària del servei de transport públic al municipi, per tal de trobar una solució per aquesta situació. A la reunió es va acordar que els jubilats i pensionistes puguin dur a terme la recàrrega del carnet sempre que ho necessitin, un cop els caduqui o bé es quedin sense viatges disponibles.

Aquest acord significa la fi de l’obligació de recarregar anualment el carnet, i a partir d’ara es podran fer a la mateixa terminal d’autobús i també als mateixos vehicles en el cas dels que tenen el carnet ordinari.

Pels usuaris del carnet bonificat, la recàrrega s’ha de dur a terme necessàriament a la terminal, i existeix l’opció de recarregar 100 o 300 viatges, mentre que pels ordinaris hi ha dues opcions similars, en aquest cas de 110 o 300 viatges.

Actualment, a Blanes hi ha unes 1.900 persones usuàries del carnet de transport per a jubilats i pensionistes majors de 61 anys, un abonament que els permet utilitzar el transport públic de la ciutat a un preu bonificat.