radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Parlem en SèrieDivendres, 20:03 -20:30

i després

SendesDivendres, 20:30-21:00
Home Salut Salut anuncia un increment de la grip, que ja ha assolit el nivell d’epidèmia

Salut anuncia un increment de la grip, que ja ha assolit el nivell d’epidèmia

Salut Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 488 0

Segons ha informat el Departament de Salut, la grip ja afecta a 248 casos per cada 100 Mil habitants, cosa que la situa a un nivell d’epidèmia. Malgrat tot, cal deixar les alarmes a banda, ja que aquesta és una xifra estadística, que s’ha assolit després de superar el llindar dels 109,4 casos per cada 100 Mil habitants.

De fet, des d’aquest cap de setmana els hospitals i centres de salut catalans han notat un increment de les atencions per aquesta malaltia. Segons Salut, els indrets amb més casos de grip detectats al territori són el Vallès Oriental i Occidental, el Barcelonès i també la comarca del Maresme, on alguns serveis d’emergències ja es troben saturats.

En aquest sentit, i segons informa el departament de Salut, entre el 25 i el 31 de desembre, els serveis sanitaris han atès més de 74.600 urgències hospitalàries, que suposa un 19,1% més que la setmana anterior i prop d’un 14,6% respecte els mateixos dies de l’any 2016.

La majoria d’aquestes urgències són de població adulta (en total, més de 64 Mil), mentre que la resta (21.577, un 16,9% i mig%) corresponen a població pediàtrica, causades en part per les bronquitis dels nadons.

Tal com informa i recomana Salut, és important fer una bona prevenció de la grip seguint unes pràctiques bàsiques d’higiene, com és rentar-se les mans regularment, i també la vacunació.

En aquest sentit, la vacuna té una efectivitat d’entre el 70 i el 90%, depenent de la mutació del virus de la grip que arribi. Enguany, segons exposa el departament de Salut, un 82% de les persones que han acabat ingressades greus als hospitals no estaven vacunades contra la grip.