radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25 -22:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Home Comarcal Malgrat de Mar estalvia 123.000 euros amb l’administració electrònica

Malgrat de Mar estalvia 123.000 euros amb l’administració electrònica

Comarcal Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 431 0

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha estalviat 123.284 euros gràcies a les inversions realitzades en els equipaments informàtics, programari i formació del personal.

Així ho ha anunciat el consistori malgratenc, segons dades d’un estudi sobre l’estat de l’administració electrònica a la comarca del Maresme, publicat pel Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya.

A l’informe es recull com l’Ajuntament de Malgrat de Mar, aconsegueix situar-se en quart lloc d’entre els 30 municipis maresmecs amb més estalvi en aquest àmbit, gràcies a la planificació i avaluació permanent duta a terme per la Comissió Municipal d’Administració Electrònica, les inversions fetes en els equipaments informàtics, la formació i també el programari, que, segons informa el govern municipal, han permès la implementació de l’expedient electrònic i generalitzar les eines relatives a les TiC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

A l’informe, Palafolls apareix entre els 24 municipis maresmencs que han registrat un estalvi d’entre 10.768 i 96.277 euros. En el camp de l’estalvi per habitant en el marc de l’administració electrònica, el nostre municipi se situa als 8,73 euros d’estalvi per cada palafollenc en aquest 2017, per sobre la mitjana per habitant, que és de 5,68 euros.

A nivell global, la comarca del Maresme ha estalviat aquest 2017 uns 2 milions 484.500 euros. La llista de municipis maresmencs amb més diners estalviats l’encapçala la capital, Mataró, amb més de 520.000 euros. La segueix Pineda de Mar, amb poc més de 129.000 euros, una xifra similar a la de Tordera, que ha aconseguit estalviar-ne 128.486. En quart lloc se situa Malgrat, amb 123.284 euros d’estalvi.

L’informe també es fa ressò de la implementació d’eines com la seu electrònica, la tramitació electrònica, el perfil del contractant i la facturació electrònica, les quals utilitzen tots els municipis maresmencs, així com també altres àmbits que encara no estan implementats o bé ho estan de manera incompleta en alguns municipis, com per exemple el tauler electrònic d’anuncis i edictes o les notificacions electròniques.