radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-17:00
Home Comarcal Blanes estudiarà opcions per l’aparcament i les zones blaves al municipi

Blanes estudiarà opcions per l’aparcament i les zones blaves al municipi

Comarcal Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 514 0
Entrada del pàrquing del Passeig de Mar -  (Ajuntament de Blanes)

Entrada del pàrquing del Passeig de Mar –
(Ajuntament de Blanes)

A la sessió plenària del passat dijous a l’Ajuntament de Blanes es va debatre l’augment de les tarifes del pàrquing del Passeig de Mar.

El punt no es va aprovar, ja que va rebre 16 vots en contra per part de gairebé tots els grups municipals, exceptuant el PP, que es va abstenir i els 3 vots favorables de l’equip de govern, on hi faltava Pepa Celaya per motius de salut.

Després de la no aprovació d’aquesta proposta, el ple de l’Ajuntament va aprovar la posada en marxa d’una comissió de treball per tal d’estudiar les possibles opcions de cara a l’aparcament i les zones blaves del municipi.

De fet, la utilització de l’aparcament soterrat del Passeig de Mar implicava que s’incrementés un 0,9% la tarifa de rotació per minut, mentre que els abonaments mensuals es mantenien invariables. L’empresa concessionària del pàrquing, SABA, va plantejar aquest augment tarifari després d’haver-se incrementat ja a l’any 2013, amb un 20% més per tal de compensar el milió i mig d’euros de pèrdues que li suposava la primera hora gratuïta d’utilització de l’espai pels contribuents blanencs.

Al llarg del debat d’aquest punt al ple d’aquest passat dijous, va sorgir també la polèmica viscuda ara fa cinc anys, després de la creació de nombroses zones blaves amb la intenció de compensar el dèficit econòmic que patia l’Ajuntament de Blanes en aquell moment.

De cara a l’estiu d’aquest 2018, un miler d’aquestes zones blaves quedaran lliures, per la qual cosa ja s’ha obert el debat sobre quins han de ser els passos a seguir en aquesta qüestió. En aquest sentit, el consistori es planteja si continuar explotant-les com a zones blaves, fer-les zones d’aparcament gratuït o bé alguna altra solució que pogués plantejar-se.