radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Política Els representants polítics locals criden al diàleg i a la responsabilitat política

Els representants polítics locals criden al diàleg i a la responsabilitat política

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 402 0

Al llarg de la jornada electoral d’ahir, Ràdio Palafolls va poder parlar amb diversos representants locals de les forces polítiques amb representació a PLF, així com també amb els regidors no adscrits del consistori.

Prèviament al resultat definitiu dels comicis i mentre s’iniciava l’escrutini, els representants locals van donar peu a valoracions molt diverses per part dels líders polítics al nostre municipi. Un punt comú entre tots ells va ser la valoració positiva per l’alta participació de la jornada.

El regidor del PSC a l’Ajuntament de PLF, Josep Rueda, va voler fer una crida al diàleg i a trobar acords, si cal va dir, amb una reforma constitucional o bé amb la independència.

Per la seva banda, el regidor d’ICV-EUiA Juan Andrés Osorio feia també una apel·lació al diàleg, remarcant l’existència de dues fractures, una a la societat catalana i l’altra “buscada pel sistema neoliberal i capitalista”, amb l’objectiu de separar la classe treballadora.

Francesc Alemany, regidor d’ERC a l’Ajuntament, va remarcar el caràcter excepcional de les eleccions i les circumstàncies en què s’han desenvolupat, i va sumar-se a una crida al consens per tal de tirar endavant la situació política.

 

Al seu torn, l’exregidor popular i ara no adscrit a l’Ajuntament, Oscar Bermán, va explicar que ell va anar a votar, malgrat que la seva nova formació, Nosostros, considerés aquestes eleccions com una “loteria entre mal i el pitjor”. Bermán va voler destacar la fractura que, segons afirma, ha suposat el procés independentista.

Per últim, el regidor no adscrit Martí Victòria, anterior regidor de Ciutadans al municipi, va valorar positivament, com els altres regidors, l’alta participació als comicis, i va afegir-se també a la crida al diàleg.

En general, les crides al diàleg van ser un apel·lació constant dels representants polítics al consistori, que van compartir la visió de complexitat que planteja l’escenari actual des dels seus diferents punts de vista i posicions polítiques.